Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Störtloppspoäng till Luthman men tung slalomdag i Garmisch

27 FEB 2022 12:29
För andra dagen i rad stod alpina världscupen på schemat med slalom i Garmisch Partenkirchen och damerna körde störtlopp i Crans Montana.
  • Skapad: 27 FEB 2022 12:29

Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK SKALP var ute efter att bryta den tråkiga trenden med uråkningar. Under natten hade underlaget fryst på och satte onekligen många av åkarna på prov under det första åket, där många hade problem med greppet inledningsvis i det bitvis 45 gradiga hanget. Fram till mellantid tre låg Jakobsen på en 10 plats, men väl där sprack förhoppningen om ett resultat på tavlan när grenslingen var framme och han får i stället ladda om inför världscupavslutningen i Courchevel-Meribel om dryga tre veckor. Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, som gjorde ett sånt starkt försök igår, grenslade tyvärr även han precis i utgången av den första branten, som dock har Europacupfinalen att se framemot i mitten av mars.

Dagens glädjeämne blev i stället Jonna Luthman, Åre SLK, som i sin blott andra start i störtlopp på världscupsnivå, lyckades ta poäng i och med hennes 30:e plats. Med startnummer 42 kröp hon sig allt närmare en poängplats alltjämt som åket fortlöpte. Från att vara rankad 46 vid den första splitten, gjorde Jonna en stabil insats i mittendelen och kunde alltså ta sina första världscuppoäng i karriären. + 2,00 sekunder efter vinnaren Priska Nufer, som alltså vann på hemmaplan i Schweiz före gårdagssegraren Ester Ledecka, CZE och Sofia Goggia, ITA.

Nästa helg är det storslalom för damerna i Lenzerheide, SUI och herrarna kör störtlopp och Super G i norska Kvitfjell.

Skribent: Erik Segerström
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info