Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Sverige ur i åttondelen i lagtävlingen

20 FEB 2022 09:05
Lagtävlingen, den sista alpina tävlingen i OS 2022, sköts upp från lördagen på grund av kraftiga vindar. När det väl var dags på söndagen föll det svenska laget dessvärre bort i åttondelen.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 17:42

Vinden har varit en stor snackis under hela Olympiska Spelen och på lördagen var den så kraftig att det inte gick att genomföra parallellagtävlingen. Istället kördes den på söndagen och tyvärr slutade äventyret för svensk del redan i åttondelsfinalen där det svenska laget ställdes mot Tyskland.

19-åriga Hanna Aronsson Elfman från Kils Slk mötte Emma Aicher i första heatet. Svenskan fick inte en perfekt start och en något stressad inledning på åket. Svenskan träffade en port, kom ur linjen och körde ur. I andra heatet fick Mattias Rönngren svårt motstånd i form av Linus Strasser. Det såg bra ut för Rönngren men även där slutade det med en uråkning. 

Hilma Lövblom, Täby Slk, hade även hon en tuff utmaning mot Lena Dürr som haft en riktigt bra säsong. 21-åringen från Täby Slk fick en bra start men körde också hon ur och därmed var Sverige ute ur tävlingen, trots att Kristoffer Jakobsen tog en överlägsen seger i sista heatet mot Alexander Schmid. 

Guld till Österrike efter tajt kamp med Tyskland 

Stornationerna Frankrike, Italien och OS-mästarna från 2018, Schweiz, försvann i kvartsfinalen där Tyskland, USA, Norge och Österrike gick vidare.

Norge gick ganska bekvämt från åttondelen och vidare hela vägen till lilla finalen där de ställdes mot USA. Med 2-2 i heat där Thea Louise Stjernesund slog Mikaela Shiffrin och Fabian Wilkens Solheim körde ner Tommy Ford tog Norge brons med en totalt snabbare tid, trots uråkning av Timon Haugan.

Tyskland tog sig också hela vägen till final och ställdes mot favorittippade Österrike i stora finalen. Där blev det tajt i slutändan när Lena Dürr vann före Katharina Truppe i första heatet. I andra och tredje tog Stefan Brennsteiner och Katharina Liensberger över till fördel för Österrike. 

Det tyska laget vek sig inte. I sista heatet vann Alexander Schmid före Johannes Strolz men det räckte dock inte hela vägen. I Pyeongchang 2018 var Österrike tvåa bakom Schweiz men på söndagen stod de högst upp på pallen före Tyskland med 19 hundradelar till godo. 

Resultat

  1. Österrike - Katharina Truppe, Stefan Brennsteiner, Katharina Liensberger, Johannes strolz
  2. Tyskland - Lena Dürr, Julian Rauchfuss, Emma Aicher, Alexander Schmid
  3. Norge - Maria Therese Tviberg, Fabian Wilkens Solheim, Thea Louise Stjernesund, Timon Haugan
  4. USA - Paula Moltzan, Tommy Ford, Mikaela Shiffrin, River Radamus

Svensk placering
Åttondelsfinal

Resultatlista >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info