Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: MARIO BUEHNER

Swenn Larsson tia i säsongsavslutningen

19 MAR 2022 14:51
Det slutade med en tiondeplats för Anna Swenn Larsson i världscupsavslutningen där Andreja Slokar skrällde till med sin första vinst i slalomvärldscupen. – Det är som det är och nu är det bara att ladda mot nästa säsong, säger Swenn Larsson.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2022 14:51

Anna Swenn Larsson var enda svenska på start bland de 25 åkare som kvalificerat sig till världscupfinalen i slalom i franska Méribel. Sara Hector, som ådrog sig en lättare knäskada i Åre, skulle ha kört slalomen men valde att stå över för att minimera riskerna inför söndagens storslalom där hon har chansen att ta hem storslalomcupen. 

Rapporten inför tävling var att Swenn Larsson varit snabb på träning och med ett fint första åk i Åre senast, och inte minst en tredjeplats från Kranjska Gora tidigare på säsongen, fanns förutsättningar för svenskan att göra en bra insats. 

– Jag är jättepeppad på att tävla och formen känns god och känner väl att, jag har ju inget med någon cup att göra, så jag ska bara åka allt jag kan så får vi se, säger Anna Swenn Larsson inför helgens avslutande slalom.

Låg tia efter första åket

Swenn Larsson gick ut som 15e åkare och inledde lite för säkert i början men fick upp farten i branten och gick in som nia, 1.62 bakom Dürr. Den placeringen höll sig fram till att Zrinka Ljutic, vinnare av slalomen i Junior-VM i Panorama, slog till med ett toppåk och klämde sig in precis före svenskan.

Ali Nullmeyer från Kanada var 15e efter första åket och körde upp sig rejält i andra. När Swenn Larsson gav sig ut i banan låg Nullmeyer i ledning och svenskan kunde inte rubba henne. Det var full satsning i åket men Swenn Larsson tappade mot Nullmeyer i slutet och gick in som trea. 

Slokar skrällde - Swenn Larsson blickar framåt

Det blev till slut Ljutic som plockade ner Nullmeyer från ledarstolen men hon fick inte stanna där länge innan Ana Bucik och Petra Vlhova klämde sig in före kroatiskan. Men säsongen avslutades på ett på förhand otippat sätt när slovenskan Andreja Slokar dominerade andra åket och inte ens Dürr kunde hota henne. Michelle Gisin tappade också sin chans i och med en uråkning i andra.

Slokar plockade fem placeringar och tog därmed hem vinsten i den sista världscupslalomen för säsongen före Dürr och Vlhova. Slokar har tidigare vunnit en parallellslalomtävling men detta var hennes första slalomvärldscupvinst. Anna Swenn Larsson lämnade till slut Méribel med en tiondeplats, en placering hon inte var nöjd med.

– Jag kommer topp tio och är besviken, jag vet att det inte är ett dåligt resultat men jag vill ju vara så mycket högre upp och det har känts så bra på träning och jag har kört mot de här tjejerna i veckan. Det är tråkigt att inte få till det, som det finns i min kropp, säger Swenn Larsson till Viaplay. 

Samtidigt kan hon ta med sig bra saker från säsongen som gått och nu siktar hon istället framåt. 

– Men det är som det är och nu är det bara att ladda mot nästa säsong. Jag kommer tillbaka från skada och det har varit toppar men också mycket dalar så man får summera här efter några dagar och ta med det (som är) bra och jobba vidare. 

Resultat

1. Andreja Slokar, Slovenien
2. Lena Dürr, Tyskland
3. Petra Vlhova, Slovakien

10. Anna Swenn Larsson

Resultatlista >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info