Hoppa till sidans innehåll

Finalinformation


Under rådande omständigheter med en pågående pandemi av Covid-19 har Svenska Skidförbundet sett över och omstrukturerats tävlingsprogrammet för Lilla Världscupen 2021.

Vi befinner oss alla i en annorlunda tid och det är av största vikt att vi följer rekommendationer och riktlinjer, såväl nationella som regionala i verksamheten i kampen för att minska smittspridningen och få bukt med den pandemi som råder.

För att om möjligt kunna genomföra Lilla Världscupens finaler den här säsongen, under rådande omständigheter, har Svenska Skidförbundet gjort en översyn av befintligt program.

Utgångspunkten har varit att skapa en möjlighet att kunna tävla. Minska resandet mellan olika regioner. Ett grovt rättesnöre har varit att nationellt blir regionalt och regionalt blir distrikt. Prioritet har varit att de äldsta klasserna ska får en möjlighet att genomföra sitt sista år som ungdom på ett bra sätt när de nästa säsong går vidare till juniorverksamhet.

Lilla världscupens nya finalprogram, samt tilläggsregler, ser ni i tabellen och texten nedan samt på LVC-sidan på skidor.com. Det är ännu inte klart med arrangörer för samtliga finaler, arbetet pågår och väntas bli klart inom kort. Där ska tilläggas att det under rådande omständigheter inte är nödvändigt att arrangera super-G vid finalerna för U14. För U14 i finalerna tas även rankingen bort. Regler för Lilla Världscupen finns i Alpina tilläggsregler.

Svenska Skidförbundet arbetar löpande med att se över kommande tävlingsprogram och i samråd med tävlingsarrangörer om möjligt skapa förutsättningar för att bedriva tävlingsverksamhet under rådande förhållanden.

Det nya programmet som presenteras är ingen garanti för att tävlingarna kommer att genomföras, utan en möjlighet om Folkhälsomyndigheten och lokala rekommendationer tillåter verksamhet i den omfattning verksamheten innebär.

Läs mer

Finalprogram Lilla Världscupen 2021

 

 

Uppdaterad: 02 DEC 2020 14:17 Skribent: Lisa Ek

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info