Hoppa till sidans innehåll

Alpine Elite Tour


Svenska Spel Alpine Elite Tour är Sveriges nationella elitserie för alpin skidåkning där åkarna får chansen att förbättra sin ranking, få mer tävlingserfarenhet, sporra varandra och vinna bidrag till sin fortsatta satsning.

Svenska Spel Alpine Elite Tour är Svenska Skidförbundets satsning på att ge utökade tävlingsmöjligheter på hemmaplan. Då det inte finns möjlighet för alla åkare att köra Europa- eller Världscup får Sveriges bästa alpina åkare här chansen att möta bra motstånd och sporra varandra mot vidare utveckling.

Cupen är en bra möjlighet att ta nästa steg i sin satsning. Ett exempel på detta är fjolårets vinnare Susanne Jakobsen, Storklintens AK-SKALP, och David Törnqvist, IFK Borlänge, som båda tagit sig in i landslagets träningsgrupper. 

Svenska Spel Alpine Elite Tour avgörs under sju tävlingshelger där åkarna gör upp om pallplatser och poäng i storslalom, slalom, störtlopp och super-g. De 30 bäst placerade i varje tävling får poäng att ta vidare med sig i cupen där vinnaren får 100 poäng. 

Pengar och fina priser i potten

Under säsongen 2021/2022 bidrar titelsponsorn Svenska Spel bland annat med ytterligare 10 000 kronor i hejapris till vinnaren i varje tävling utöver de prispengar som delas ut av arrangören. Prischecken delas mellan åkaren och åkarens klubb. Detta för att bidra till att fler får bättre träningsförhållanden och chansen att röra på sig. Samtidigt får åkaren ett tillskott till sin fortsatta satsning.

Svenska Skidförbundet ger också 100 000 kronor i prispengar som fördelas mellan de sex bästa damerna och de sex bästa herrarna i sammanställningen av cupen. För de sex främsta i sammanställningen på såväl herr- som damsidan kommer det denna säsong, precis som föregående, även att delas ut fina sakpriser. 

Läs mer här

Så följer du Svenska Spel Alpine Elite Tour

  • Svenska Skidförbundet livesänder varje tävling i samarbete med DVD-Productions och Staylive. Sändningarna hittar du här >>
  • Svenska Skidförbundet kommer att kommunicera resultat och referat från varje tävling.

 

Program för Alpine Elite Tour 2021-2022 

11‐12/12 Klövsjö 2 GS Klövsjö SLK
8‐9/1 Sundsvall 2 SL Sundsvalls SLK
5‐6/2 Hassela 2 GS Bergsjö Hassela Alpina
12‐13/2 Åre DH, SG Edsåsdalens SLK

26‐27/2

Lycksele 2 SL Lycksele IF
15-16/3 Stöten 2 GS Malungs SLK
18‐19/3 Kläppen 2 SL Malungs SLK

 

Uppdaterad: 01 JUL 2022 16:18 Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info