Hoppa till sidans innehåll

Alpina utbildningsprogrammet


Alpina utbildningsprogrammet består av 15 utbildningar som kan genomföras i klubb och/eller distrikt. Samtliga sker alltid i samverkan med sitt RF-SISU distrikt.

  • Introduktionsutbildning för tränare samt Grundtränarutbildning för tränare. Är SISU idrottsutbildarnas utbildningar
  • Svensk Alpin Tränarutbildning, Specialiseringskurser, Unga ledare och Arrangörskonferens FIS är utbildningar som Svenska Skidförbundet centralt arrangerar och håller i. 
  • Skidor Vill, SSF alpint bas, Fysisk träning, Barntränarutbildningen och Arrangörsutbildning ungdomstävlingar arrangeras och genomförs i förening och distrikt i samverkan med SISU 

Detta är för säsongen 2020-2021 ett helt nytt utbilningsprogram. 

Genom de 7 förenings- och distriktsutbildningarna är syftet att tillgänglig göra möjligheterna för att sprida kunskap och byta erfarenheter inom vår idrott, i närområdet. I skidsverige finns stor kunskap och erfarenhet som vi tillsammans kan hjälpas åt att sprida vidare till varandra.

Med de nya funktionerna Distriktsutbildare och Distriktstränare ökar vi möjligheterna för rekrytering och behållning av föreningsmedlemmar inom alpin utförsåkning.

Kursplaner finns på idrottonline och utbildningarna genomförs alltid i samverkan med idrottskonsulent i ert RF/SISU Distrikt.

Idrottslyft med 5000 kronor erbjuds att söka till föreningar som arrangerar och genomför någon av de 7 förenings- och distriktsutbildningarna.

Läs mer om respektive utbildning i listan till vänster.

Uppdaterad: 04 JUN 2020 17:06 Skribent: Anna-Karin Jejlid
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info