Hoppa till sidans innehåll

Klarna Ski Team (Stockholm)


Tränare

Helmut Grassl
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-600 71 76

Mathias Moberg
E-post: This is a mailto link
Telefon: 072-701 38 55

 Verksamhet 

 • Ort: Stockholm
 • Start verksamhet juni 2021
 • Fysträningar sker på Bosön, GIH och Stadion i Stockholm
 • Skidåkning (Juvass, Storklinten och övriga anläggningar under säsongen)
 • Studier mot GIH och/eller KTH
 • 30 000 kronor fram till tävlingsstart (detta inkluderar samtliga kostnader fram till tävlingsstart exkl. resekostnader). Efter tävlingspremiär gäller självkostnadspris.
 • Studier mot GIH och/eller KTH i Stockholm (minst 30 hp/läsår)
 • Klarna Ski Team är primärt en träningsverksamhet och antagna åkare behöver vara förberedda på att viss tävlingsverksamhet behöver genomföras på egen hand.

 Antagningskrav 

 • Avklarad gymnasial utbildning och behörig till högskola/universitet
 • Studera minst 30 högskolepoäng mot Gymnastik- & Idrottshögskolan, GIH, i Stockholm och/eller Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm under perioden ST21, HT21 och/eller VT22.
 • Kunna påvisa en fullständig dokumentation inkl. progression gällande den fysiska utvecklingen de senaste fyra åren. Detta kan exempelvis redovisas genom tidigare genomförda fystester eller liknande som skickas in i samband med ansökan.
 • På ett godtyckligt sätt kunna specificera sin egen målsättning med den alpina satsningen samt hur och när målen ska uppnås.
 • Vi ser helst att åkaren har under 50 i punkter i SL och/eller GS.
 • Potential att nå det alpina landslaget (Se krav RIU)
 • Om du tidigare år har varit antagen till Klarna Ski Team eller Team Bauhaus ska du utöver ovanstående punkter kunna påvisa att du uppnått studiekravet föregående läsår.

Platser

Upp till 7 damer + 7 herrar (exklusive åkare som även tillhör det alpina svenska landslaget*)

*Vi ser positivt på att aktuella landslagsåkare ansöker till Klarna Ski Team. Detta då de ges möjlighet till att påbörja en akademisk karriär vid sidan om den alpina satsningen. Antagna landslagsåkare kommer ha möjlighet att träna med Klarna Ski Team då han/hon inte befinner sig på landslagsuppdrag. Antagna landslagsåkare kommer inte påverka antagningskvoten.

Länkar

 

Frågor kring utbildning mot
Universitet, Högskola och RIU Stockholm

GIH
Susanne Wolmensjö
RIU-koordinator
E-post: This is a mailto link
Telefon: 08-120 53 856

KTH
DK-koordinatorer
E-post: This is a mailto link

Information

Målsättning och syfte

Klarna Ski Team är en del av det alpina skiduniversitetet och har som målsättning att vara bryggan till det alpina landslaget.

Vi satsat på att fostra elitskidåkare som vill påbörja sina studier mot universitet samtidigt som de bedriver sin alpina elitsatsning som ska förbereda dem inför en eventuell internationell karriär.

Klarna Ski Team arbetar tight med Svenska Skidförbundet och Ski Team Sweden Alpine för att åkarna på ett smidigt sätt ska kunna interageras med landslagsverksamheten. Detta innebär att vi tillsammans med övriga universitetsalternativ har en aktiv dialog med landslagen för att fylla eventuellt lediga EC-platser och ge åkare som visar god form chansen att tävla internationellt.

Generell info

Klarna Ski Team är ett eftergymnasialt alternativ som har sin bas i Stockholm på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH). Verksamheten 2021/2022 startar i maj/juni då teamet samlas för fystester på Bosön i Stockholm. Därefter kommer den fysiska träningsverksamheten starta och varje individ kommer under sommaren ha tillgång till ett träningsprogram som vi förväntar oss att de kommer följa i samråd med tränarna på Klarna Ski Team.

Deltagarna kommer under hela sommaren ha assistans med fysträning, både på plats i Stockholm och på distans, för deltagare som inte bor i Stockholm under sommarmånaderna.

Med start i augusti kommer teamet bedriva gemensamma regelbundna fysträningar. Fystester kommer äga rum i den sista tredjedelen av augusti månad i samband med Alpine University Games 2021 i Åre.

Under försäsongen bedriver Klarna fysträningar på hemmaplan och den alpina lägerverksamheten hålls primärt i Juvass och Storklinten. Om förhållandena på dessa anläggningar inte håller önskad kvalité kommer teamet istället bedriva träning på annan ort.

Under tävlingssäsong bedriver vi träning på platser där terräng och snöförhållanden uppfyller de krav vi har för att vår målsättning ska nås. Vid perioder under tävlingssäsongen då teamet befinner sig på hemmaplan i Stockholm kommer alpin träning bedrivas i Hammarbybacken eller annan anläggning i Stockholmsområdet, parallellt med underhållande fysträningar på GIH och Bosön.

Vid inträde i Klarna Ski Team kommer du som atlet påbörja ett eget målsättningsarbete för din egen satsning. Du kommer i samband med detta arbete få hjälp av idrottspsykologer från GIH där du utbildas inom KBT och får kunskap om hur du ska arbeta med din målsättning och motivation som idrottare på elitnivå.

Som atlet i Klarna Ski Team är du kopplad till Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Stockholm vilket innebär att du studerar minst 50 %, antingen på GIH eller KTH i Stockholm.

Du kommer att jobba nära våra samarbetspartners vilket innebär att du kommer få kontakter som du själv kan använda för att utveckla samarbeten och/eller hitta vägar för att ta dig ut i arbetslivet efter din alpina satsning och dina studier.

Klarna Ski Team samarbetar idag med: Klarna, Gymnasitk- och Idrottshögskolan, POC Sports, Addnature, Houdini, och Rad-Roller Nordic.

Du betalar maximalt 30 000 kronor för försäsongen. Denna summa inkluderar boende, liftkort och träning fram till tävlingsstart som är beräknad till den 15 november. I detta belopp inkluderas inte resekostnader, de står du för på egen hand. Vi rekommenderar att åkarna i teamet samordnar transporter till och från träningar och tävlingar för att hålla nere resekostnader.

Uppdaterad: 29 JAN 2021 09:20 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info