Hoppa till sidans innehåll

Team BAUHAUS


Tränare

Thomas Lindberg
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-666 99 92

Petter Robertsson
E-post: This is a mailto link
Telefon: 076-803 85 00

Verksamhet 

 • Start: verksamhet augusti 2021
 • Daglig verksamhet sker i Åre
 • Skidåkning: Juvass, Storklinten, Åre och övriga anläggningar i samband med tävlingar.
 • Studier mot Mittuniversitetet
 • 10 000 kronor i inträdesavgift vilket budgeteras i Skiduniversitetets verksamhet. Övriga utgifter för träningsverksamheten sker till självkostnadspris.
 • Team Bauhaus är primärt en träningsverksamhet och antagna åkare behöver vara förberedda på att viss tävlingsverksamhet behöver de planera och genomföra på egen hand.

Antagningskrav

 • Avklarad gymnasial utbildning och behörighet till högskola/universitet
 • Studera minst 15 högskolepoäng mot Mittuniversitetet perioden ST21, HT21 och/eller VT22.
 • Kunna visa på en fullständig dokumentation med progression gällande den fysiska utveckling de senaste fyra åren. Detta kan exempelvis visas genom tidigare genomförda fystester eller liknande som skickas in i samband med ansökan.
 • På ett godtyckligt sätt kunna specificera din egen målsättning med den alpina satsningen samt hur och när målen ska nås.
 • Vi ser helst att du har under 50 i punkter i någon utav disciplinerna och att du är konkurrenskraftig i både teknik och fartgrenarna.
 • Potential att nå det alpina landslaget (Se krav RIU)

Om du tidigare år har varit antagen till Team Bauhaus eller Klarna Ski Team ska du utöver ovanstående punkter kunna visa på att du uppnått studiekravet från förgående läsår.

Platser

Upp till 7 damer + 7 herrar (exklusive åkare som även tillhör det alpina svenska landslaget*)

*Vi ser positivt på att aktuella landslagsåkare ansöker till Team BAUHAUS. Detta då de ges möjlighet till att påbörja en akademisk karriär vid sidan om den alpina satsningen. Antagna landslagsåkare kommer ha möjlighet att träna med Team BAUHAUS då han/hon inte befinner sig på landslagsuppdrag. Antagna landslagsåkare kommer inte påverka antagningskvoten.

Länkar


Frågor Utbildning och RIU mot Mittuniversitetet

Agnes Wredenberg
Koordinator för idrottsrelaterade verksamhet
E-post: This is a mailto link
Telefon: 072-581 87 22

Information Team BAUHAUS

Målsättning och syfte

Team Bauhaus är en del av det alpina skiduniversitetet och har målsättningen att vara bryggan till landslaget för postgymnasiala skidåkare i samtliga discipliner.

Vi satsat på att fostra elitskidåkare som vill påbörja sina studier mot universitet samtidigt som de bedriver sin alpina elitsatsning och förbereda dem inför en eventuell internationell karriär.

Team Bauhaus arbetar tight med Svenska Skidförbundet och Ski Team Sweden Alpine för att minska avståndet mellan universitetsverksamheten och landslaget. Detta innebär att vi tillsammans med övriga universitetsalternativ har en aktiv dialog med landslagen för att fylla eventuellt lediga EC-platser och ge åkare som visar god form chansen att tävla internationellt.

Generell information

Team Bauhaus är ett eftergymnasialt alternativ för alpina elitskidåkare som vill påbörja sina studier mot Mittuniversitetet. Teamet har sin bas i Åre där de bedriver den dagliga verksamheten.

Antagna åkare kommer under våren 2021 genomföra fystester och kommer utifrån dessa få en fysplanering som de förväntas följa i samråd med tränarna på Team Bauhaus.

I augusti börjar den dagliga verksamheten i Åre där gemensamma fysträningar kommer bedrivas samtidigt som åkarna påbörjar sina studier mot Mittuniveristetet. Höstens fystester kommer äga rum i den sista tredjedelen av Augusti månad i samband med Alpine University Games 2021 i Åre.

Under försäsongen bedriver Team Bauhaus fysträningar på hemmaplan och den alpina lägerverksamheten hålls primärt i Juvass och Storklinten så länge snöförhållandena tillåter bra träning. Om inte kommer verksamheten förflyttas till andra anläggningar. Under vintersäsongen kommer den dagliga verksamheten primärt att bedrivas i Åre och Duved.

Som atlet i Team Bauhaus är du kopplad till Riksidrottsuniversitetet (RIU) vilket innebär att du studerar minst 25 % mot Mittuniversitetet.

Du kommer att jobba nära våra samarbetspartners vilket innebär att du kommer få kontakter som du själv kan använda för att utveckla samarbeten och/eller hitta vägar för att ta dig ut i arbetslivet efter din alpina satsning och dina studier.

Vid inträde i Team Bauhaus betalar du 10 000 kronor vilket kommer direkt kommer budgeteras till träningsverksamheten. Utöver denna summa är det självkostnadspris på övriga träningar, läger och tävlingar.

Uppdaterad: 29 JAN 2021 09:39 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info