Hoppa till sidans innehåll

Team BAUHAUS


Team Bauhaus är baserat i Åre där du som är med i Team Bauhaus tränar fys och skidåkning. Det alpina skiduniversitetet ger möjlighet att studera program eller fristående kurser på MIUN Idrottsakademi i Östersund. 

Team Bauhaus är ett alpint skiduniversitet som har hemmabas i Åre. Där bedriver vi fysträning och större delen av vår skidträning. Våra åkare är konkurrenskraftiga på nationell elitnivå och har kapacitet, vilja och potential att nå ännu längre. Studierna genomförs på program eller fristående kurser mot MIUN Idrottsakademi i Östersund och sker till största delen på distans. 

Syfte och mål

Syftet med Team Bauhaus är att ge åkare möjlighet att börja satsa på dubbla karriärer, dvs att fortsätta elitsatsa inom alpin skidåkning i kombination med att genomföra universitetsstudier.

Målet med Team Bauhaus är att åkaren ska utvecklas mot toppen på nationell elit samt att kunna ta plats i Skidförbundets olika träningsgrupper inom alla discipliner.  

Vi har även en aktiv dialog med Skiteam Sweden Alpine för att fylla upp eventuellt lediga EC-platser och ge åkare som visar god form chansen att tävla internationellt som ett led i karriärutvecklingen. 

Om Team Bauhaus

I Team Bauhaus tränar vi alla discipliner. Åres träningsmöjligheter är exklusiva med den alpina Nationalarenan och andra utmanande backar för att utvecklas inom såväl fart som teknik. Om du vill fortsätta att utvecklas mot fartåkare så kommer du att erbjudas möjligheter till utökad fartträning, särskilt då Super-G.

Vi har tillgång till flera gym och fantastiska utomhusmiljöer för fysisk träning i Åre. Vi tränar mycket tillsammans i grupp för att det är kul och för det sporrar till utmaning och utveckling. Fystester genomförs i början och slutet av vårt träningsår. För att komma rätt förberedd till hösten så kommer du att få samråda med tränare angående din fysträning under sommaren.

Höstens skidåkning sker främst i Norge samt längre fram på hösten även i norra Sverige innan vi kan börja åka på hemmaplan. Ibland har vi även läger i alperna, främst för att komma åt fartåkning. Under säsong tränar vi främst i Skistars olika anläggningar i Åre och Duved.

Vi söker åkare med utvecklingspotential som fortfarande är hungriga och sugna på att fortsätta att utvecklas över lång tid. Vi även tycker att det är viktigt att vi får ihop en väl fungerande grupp där alla tillsammans bidrar till att skapa ett roligt och bra utvecklingsklimat med bra kamratskap och positiv konkurrens. 

Som medlem i Team Bauhaus förväntas du bo i Åre från augusti till maj. 

Som atlet i Team Bauhaus är du kopplad till Riksidrottsuniversitetet (RIU) vilket innebär att du studerar minst 25% mot Mittuniversitetet. Du kommer att jobba nära våra samarbetspartners vilket innebär att du kommer få kontakter som du själv kan använda för att utveckla samarbeten och/ eller hitta vägar för att ta dig ut i arbetslivet efter din alpina satsning och dina studier. 

Om du är nyfiken på vår verksamhet, tveka inte att ta kontakt med oss tränare. Ring, maila eller sök upp oss i Åre eller på AET-tävlingarna!

Antagningskrav Team Bauhaus

  • Avklarad gymnasial utbildning och behörig till Högskola/ Universitet.
  • Studera minst 15 högskolepoäng mot Mittuniversitetet perioden ST22, HT22 och/ eller VT23.
  • Kunna visa på en fullständig dokumentation med progression gällande den fysiska utveckling de senaste fyra åren. Detta kan exempelvis visas genom tidigare genomförda fystester eller liknande som skickas in i samband med ansökan.
  • I ett personligt brev kunna beskriva din egen långsiktiga målsättning med din alpina satsning.
  • Du bör ha under 50 i punkter i några discipliner. Du tränar alla discipliner.
  • Potential att nå det alpina landslaget (Se krav RIU) 
  • Om du tidigare år varit antagen till Team Bauhaus eller Klarna Ski Team ska du utöver ovanstående punkter kunna visa på att du uppnått studiekravet från förgående läsår. 

Platser

Upp till sju damer och sju herrar (exklusive åkare som även tillhör det alpina svenska landslaget*)

*Vi ser positivt på att aktuella landslagsåkare ansöker till Team BAUHAUS. Detta då åkarna ges möjlighet till att påbörja en akademisk karriär vid sidan om den alpina satsningen. Antagna landslagsåkare kommer ha möjlighet att träna med Team BAUHAUS då åkaren inte befinner sig på landslagsuppdrag. Antagna landslagsåkare kommer inte påverka antagningskvoten. 

Tränare Team Bauhaus

Thomas Lindberg: This is a mailto link 070-666 99 92

Thomas Sjödin: This is a mailto link

Länkar

Frågor Utbildning och RIU mot Mittuniversitetet

Agnes Wredenberg, Koordinator för idrottsrelaterade verksamhet

Telefon 072-581 87 22

Mail This is a mailto link

Uppdaterad: 29 JAN 2021 09:39 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info