Hoppa till sidans innehåll

Procedur ansökan och antagning


Kontaktuppgifter antagningsprocess

Mathias Moberg

Ansvarig Alpina Postgymnasiala Elitmiljöer

Mail: This is a mailto link

Telefon: 072-701 38 55

Viktiga datum

Ansökan Postgymnasial Elitverksamhet

Öppnar den 1:a februari 2022

Stänger den 1:a mars kl 23:59 2022

Här hittar du mer information om ansökan och länk till ansökan till Postgymnasiala elitverksamhet 2022 >>

Ansökan Högskola & Universitet

Sommarkurser 2022: 18:e februari – 15:e mars

Höstterminen 2022: 15:e mars – 15:e april

Ansökan Högskola/Universitet: https://www.antagning.se/

Övriga datum att ha koll på

16:e december Digital Informationskväll via Teams

5-6:e februari Svenska Spel Alpine Elite Tour, AET, GS Hassela: 5:e februari: Information Live Postgymnasial verksamhet i Hassela

12:e-13:e februari Svenska Spel Alpine Elite Tour, AET, Fart i Åre - Observation

26:e-27:e februari Svenska Spel Alpine Elite Tour, AET, SL i Lycksele - Observation

15:e-16:e mars Svenska Spel Alpine Elite Tour, AET, GS i Stöten - Observation

21:a-27:e mars SM - Observation

11:e april Antagningsbesked med svarskrav 

12:e april Svar från antagna åkare senast 9:00. Kl 12:00 kommer besked om reservplatser. 

15:e april Ansökning till Universitet stänger

Observationstävlingar: En observationstävling är specifika tävlingar där skiduniversitetens tränare kommer att närvara för att finnas tillgängliga för frågor samt observera de åkare som eventuellt kommer eller har sökt till skiduniversitet. Om en åkare missar en av dessa tävlingar kommer inte det påverka antagningen negativt utan hela säsongens resultat kommer tas i beaktande i samband med uttagningsprocessen. 

Innan du ansöker

Vi rekommenderar att du så tidigt som möjligt börjar fundera över vart du primärt vill bedriva din postgymnasiala verksamhet. Detta kan du göra redan innan ansökningen öppnat genom att förbereda de dokument som du behöver skicka in i samband med ansökningen.  

 1. Val av Postgymnasial elitmiljö 
  Vart du helst vill bedriva din alpina elitsatsning. Du kommer i samband med ansökan ha möjlighet att rangordna vilket alternativ du helst vill gå. Du kan välja mellan Klarna Ski Team i Stockholm, Team BAUHUAS i Åre och Tärnaby Alpin Elit i Tärnaby.

 2. Målsättningsdokument
  Lägg tid på ditt målsättningsdokument där du noggrant beskriver dina resultat-, prestations- och processmål med
  skidåkningen. 

 3. Personligt Brev
  En text där du beskriver dig själv som person och alpin elitskidåkare. Vad du har för styrkor samt vad behöver du fokusera på att förbättra inom din alpina satsning. 

 4. Fysisk kapacitet 
  Samla ihop alla dina fysiska testresultat som du samlat på dig de senaste fyra åren. Utöver detta behöver du sammanfatta vilka fysiska kapaciteter du anser är dina styrkor respektive svagheter. I samband med att du beskriver din fysiska kapacitet behöver du sammanfatta din skadehistorik samt om det är någon i dagsläget som begränsar dig i din träning. Om du saknar testresultat behöver du beskriva vad anledningen är till att detta saknas. 

 5. Fundera över studier 
  För att bli antagen till Klarna Ski Team och Team BAUHAUS behöver du även studera mot högskola och/eller universitet. Detta kommer du göra som en så kallad Riksidrottsstudent (RIU-student). Vid Klarna Ski Team behöver du studera minst 30 hp per läsår mot antingen Gymnastik- & Idrottshögskolan i Stockholm (GIH) och/eller KTH i Stockholm. Avser du bedriva din satsning på Team BAUHAUS behöver du studera minst 15 hp per läsår mot Mittuniversitetet (MIUN). Nedan finns några nyttiga länkar som du kan se över i samband med att du sätter ihop din ansökan. 

Länkar

När du ansöker

Ansökan är öppen från och med den 1:a februari till och med den 1:a mars 2022. Se till att du får med all information som efterfrågas och var tydlig i hur du formulerar din målsättning, fysiska profil och ditt personliga brev.

Ansök här

Klicka här för att ansöka! (Ansökningslänk publiceras den 1:a februari)

Efter att du har sökt

Procedur ansökan

 • Svenska Skidförbundet, Klarna Ski Team, Team Bauhaus och Tärnaby Alpin Elit genomför antagningen.
 • Som underlag för ansökan kommer vi använda oss utav målsättningsdokument, tidigare alpina resultat och fystester som skickas in i samband med ansökan. Utöver detta kommer kvalitativa och kvantitativa analyser genomföras vid ovannämnda observationstävlingar.
 • Antagningsbesked kommer den 11:e och 12:e april. Därefter har antagna möjligheten att ansöka till studier på det universitet de kommit in på fram till den 15:e april då ansökan till universitetsstudier stänger.  

Info antagning & reserver

För att bli slutgiltigt antagen till Klarna Ski Team och Team BAUHAUS behöver åkare registrera sig på kurs/program vid det institut som krävs för det team åkaren blivit antagen till. Om åkare tackar nej eller blir uttagen till ett landslag kommer eventuella reserver ha möjlighet att ta dennes plats. Detta kan ske sporadiskt under våren. 

I samband med antagningsbeskedet kommer även en Long-List skapas med åkare på reservlistan. Dessa reserver rekommenderas att söka kurser till det universitet de är reserver till utifall en plats öppnas upp. Ex: om en plats öppnas upp i maj är ansökningen till studier för HT22 stängd. När det gäller studier mot MIUN kan eventuellt sena ansökningar göras under våren. Detta är inte lika flexibelt mot GIH och KTH och det är inte säkert att det går att söka sent till kurser på dessa alternativ. Därför uppmanar vi reserver att söka någon kurs mot de postgymnasiala alternativ de vill gå för att kunna påbörja studier om en plats öppnas upp. 

Uppdaterad: 29 JAN 2021 10:47 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info