Hoppa till sidans innehåll

Tärnaby Alpin Elite (Tärnaby)


Tränare

Anders Nilsson
E-post: This is a mailto link
Telefon: 073-182 49 94

Erica Hillrings
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-241 58 39

Tobias Lundmark
E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-640 02 36

Länkar

Tärnaby Alpin Elit
Sveriges Folkhögskolor

Antagningskrav

Du ska ha avslutat gymnasie- eller folkhögskola med alpin inriktning. Vi ser gärna att du har under 50 punkter i någon disciplin. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Information

Hos oss ges du stor frihet, med eget ansvar vad gäller dina studier och din träning. För att du ska kunna bli en så duktig alpin skidåkare som det är möjligt erbjuder vi engagerade tränare och en fantastisk social gemenskap.

Syfte

Att utbilda deltagaren i vad som krävs för att vara elitidrottare samt en bra medmänniska.

Mål

Målet med utbildningen är att fostra så bra skidåkare som möjligt, även vad gäller personliga egenskaper. Vi strävar efter att du under utbildningen ska få de förutsättningar som krävs för att du ska lyckas nå din fulla potential.

Utbildningens innehåll och kursmoment

Utbildningen består av 50 % skidåkning, i resterande 50 % ingår grundläggande fysiologi, träningslära, träningsplanering, näringslära samt ledarskap och mental träning. 

Individuella utvecklingssamtal genomförs tre gånger per läsår. Vi fokuserar på att den studerande ska få ut så mycket som möjligt av studietiden. Redan från start är det viktigt med medvetenhet om målsättningen med tiden hos oss.

Utvecklingssamtalen innefattar användande av självskattningsskalorna ORS (Outcome Rating Scale) och SRS (Session Rating Scale) och är en del av vårt arbete med personlig utveckling och mental träning.

Undervisningsformer

Undervisningen bedrivs i enlighet med folkbildningens grundtanke där deltagande, delaktighet och engagemang är de stora byggstenarna.

Skidträning

Skidträning bedrivs till största delen på plats i skidbacken. Under fysperioden tränar du efter individuellt anpassade träningsupplägg. Uppläggen är gjorda tillsammans med deltagaren och baseras på de tester som gjorts tillsammans med önskade utvecklingsområden.

Som hjälpmedel i undervisningen använder vi bland annat video för analys, reflektion och förståelse över vad som ska göras samt hur allt hänger samman.

Ledarskap

Bedrivs i samband med den dagliga verksamheten. Till exempel att planera, strukturera och genomföra träningspass, coacha varandra med mera.

Träningslära, fysiologi och näringslära

Grundläggande kunskap om kroppens basala funktioner och hur du bäst nyttjar dessa utifrån vårt syfte och målsättning. Undervisning sker av lärare på skolan samt av externa experter/föreläsare (se ovan).

Mental träning

Undervisning/lärande baseras på Stig Wiklunds tankar och filosofi kring ett “coachande förhållningssätt” och hur vi bygger en mästare. Arbetet sker på daglig basis i samband med övrig verksamhet eller i samband med målsättnings-/utvecklingssamtal.

Träningsplanering

Görs tillsammans med deltagaren och bygger på personens behov, önskemål och utvecklingsområden samt målsättningar på kort och lång sikt.

Kursföreståndare

Anders Nilsson är före detta landslagsåkare och har jobbat inom Svenska Skidförbundet som ansvarig tränare för landslaget, både på dam- och herrsidan, under drygt 10 år.

Uppdaterad: 29 JAN 2021 10:06 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info