Hoppa till sidans innehåll

Tärnaby Alpin Elite (Tärnaby)


Tärnaby Alpin Elite (Tärnaby)

Information Tärnaby Alpine Elit

Hos oss ges du stor frihet, med eget ansvar vad gäller dina studier och din träning. För att du ska kunna bli en så duktig alpin skidåkare det är möjligt erbjuder vi engagerade tränare och en fantastisk social gemenskap.

Syfte

Att utbilda deltagaren i vad som krävs för att vara elitidrottare samt en bra medmänniska.

Mål

Målet med utbildningen är att fostra så bra skidåkare som möjligt, även vad gäller personliga egenskaper. Vi strävar efter att du under utbildningen skall få de förutsättningar som krävs för att du ska lyckas nå din fulla potential.

Utbildningens innehåll och Kursmoment

Utbildningen består av 50% skidåkning och i de resterande 50% ingår grundläggande fysiologi, träningslära, träningsplanering, näringslära samt ledarskap och mental träning.

Individuella utvecklingssamtal genomförs tre gånger per läsår. Vi fokuserar på att den studerande ska få ut så mycket som möjligt av studietiden. Redan från start är det viktigt med medvetenhet om målsättningen med tiden hos oss.

Utvecklingssamtalen innefattar användande av självskattningsskalorna ORS (Outcome Rating Scale) och SRS (Session Rating Scale) och är en del av vårt arbete med personlig utveckling och mental träning.

Undervisningsformer

Undervisningen bedrivs i enlighet med folkbildningens grundtanke där deltagande, delaktighet och engagemang är de stora byggstenarna.

Skidträning

Bedrivs till största delen på plats i skidbacken. Under fysperioden tränar man efter individuellt anpassade träningsupplägg. Uppläggen är gjorda tillsammans med deltagaren och baseras på de tester som gjorts tillsammans med önskade utvecklingsområden. Som hjälpmedel i undervisningen använder vi bland annat video för analys, reflektion och förståelse över vad som skall göras samt hur allt hänger samman.

Ledarskap

Bedrivs i samband med den dagliga verksamheten. Till exempel att planera, strukturera och genomföra träningspass. Coacha varandra med mera.

Träningslära, fysiologi och näringslära

Grundläggande kunskap om kroppens basala funktioner och hur man bäst nyttjar dessa utifrån vårt syfte och målsättning. Undervisningen sker av lärare på skolan samt av externa experter/föreläsare (se ovan).

Mental träning

Undervisningen/lärandet baseras på Stig Wiklunds tankar och filosofi kring ett “coachande förhållningssätt” och hur vi bygger en mästare. Arbetet sker på daglig basis i samband med övrig verksamhet eller i samband med målsättnings-/utvecklingssamtal.

Träningsplanering

Görs tillsammans med deltagaren och bygger på personens behov, önskemål och utvecklingsområden samt målsättningar på kort och lång sikt.

Kursföreståndare

Anders Nilsson är före detta landslagsåkare och har jobbat inom svenska skidförbundet som ansvarig tränare för landslaget, både på dam- och herrsidan, under drygt 10 år.

Tränare Tärnaby Alpin Elit

Erica Hillrings: This is a mailto link - 070-241 58 39

Anders Köningsson: This is a mailto link - 073-182 49 94

Tobias Lundmark: This is a mailto link - 070-640 02 36

Länkar

Hemsida Tärnaby Alpin Elit: https://fhsk.nu/utbildningar/alpin-elit/

Sveriges Folkhögskolor: https://www.folkhogskola.nu/sok-skolor/Vasterbottens-lan/Storumans-folkhogskola/Kurser/2020ht/alpin-elit/

Antagningskrav Tärnaby Alpin Elit

Du skall ha avslutat gymnasie- eller folkhögskola med alpin inriktning och vi ser gärna att du har under 50 punkter i någon disciplin. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Uppdaterad: 29 JAN 2021 10:06 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info