Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna-Karin Jejlid

Svensk Alpin Tränarutbildning, SATU


Nu har anmälan till kurserna öppnat. SATU I och SATU II kommer att genomföras i december och januari, SATU III i mars/april.  Anmälan görs i respektive kurs här till vänster i webfönstret, anmälan kommer att vara öppen i september och oktober.

 

Svensk Alpin Tränarutbildning genomförs på snö och barmark under ett fysiskt tillfälle.

Varje SATU-kurs har innehåll av webutbildning med föreläsningar och teori, digital träff, praktik i sin hemmaförening, föreningsutveckling i samverkan med SISU Idrottsutbildarna samt praktisk barmark- och snöträning.
När man genomfört SATU I, SATU II och SATU III har man slutfört hela Svensk Alpin Tränarutbildning. Varje kurs fortlöper under en säsong.

SATU I, unga ledare utgår sedan säsongen 20/21. Istället kommer unga ledare-utbildningen att fortsätta som en grenöverskridande utbildning tillsammans med alpint, skicross, freestyle och snowboard. Utbildningen kommer att genomföras på barmark i Åre där man förutom övergripande träningslära kommer att beröra träning för respektive specialidrott. Våra unga ledare är viktiga för våra föreningar som förebilder och som budbärare för sporten. Är man mellan 15–25 år och aktiv eller om man valt att bara vara ledare är det en relevant kurs som första ledarutbildning. 

SATU genomförs alltid centralt av utbildningsansvarig och instruktörer från SATU instruktörsteam, skidgymnasietränare och landslagstränare.

Uppdaterad: 01 SEP 2021 15:19

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info