Hoppa till sidans innehåll

Svensk backhoppning satsar på rekrytering

14 OKT 2013 09:14
Just nu genomförs en stor kartläggning av svensk backhoppning. Svenska Skidförbundet ser över den barn- och ungdomsverksamhet som finns och klubbarna får support att komma igång med aktiviteter.
  • Skapad: 14 OKT 2013 09:14

– Förutsättningarna för klubbarna varierar mycket, från att inte ha tillgång till en nybörjarbacke till att ha kompletta anläggningar för året runt-hoppning, säger Anders Lind, ny backhoppningskoordinator vid SSF.

Sollentuna är en av klubbarna som kommit igång med en rivstart. Flertalet prova på-aktiviteter har genomförts och vid ett tillfälle gästades klubben av SVT:s Lilla Sportspegeln.
– Reportaget fick ett jättebra genomslag vilket resulterade att folk ringde och ville komma och hoppa. Det blev så bra att klubben hade tre nybörjare med sig på ungdoms-SM två veckor efter att de börjat, säger Anders Lind.

Backe_webb

Mot oanande höjder i Sollentuna.
Foto: Anders Lind

Under hösten kommer Svenska Skidförbundet även att synas på mässor med inriktning mot snö och fritid i Stockholmsområdet med en mobil hoppbacke. Backen, som kan stå på platt mark, kan även användas av klubbar som vill utföra aktiviteter på andra ställen.
– Det här gör att vi kan ta sporten till dem vi vill rekrytera vilket är väldigt positivt, säger Anders Lind.

Huvudprojektet pågår nu under vintern. Klubbarna genomför aktiviteterna och förbundet stöttar dem i förarbetet, genomförandet och hjälp utöver den ordinarie klubbverksamheten. Dessutom kan klubbarna få hjälp att se över sin organisation.
– Finns det inte möjlighet att ta emot barnen och genomföra backhoppning på ett bra sätt försöker vi supporta med det. Här är nya föräldrar som på ett naturligt sätt integreras i barnens hoppning en mycket viktig faktor, säger Anders Lind.

Backe_webb2

Idel glada miner hos framtidens backhoppare.
Foto: Anders Lind

Kolla in reportaget från Sollentuna i Lilla Sportsspegeln (extern länk, nytt fönster)

För mer information, kontakta Anders Lind på This is a mailto link

Skribent: Camilla Sandy

Tävlingskalender

Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info