Hoppa till sidans innehåll

Här står ett enat backhoppningssverige

01 SEP 2015 15:40
Det känns otroligt inspirerande att åka från ett möte med så positiv energi och fortsätta det viktiga arbetet vi har startat för svensk backhoppnings återbyggnad, Peder Ekstrand ansvarig i grenrådet för återuppbyggnad av svensk backhoppning.
  • Skapad: 01 SEP 2015 15:40

I helgen samlades backhoppningssverige för att enas om hur backhoppningen ska organiseras och hur alla klubbar ska samarbeta för att sporterna backhoppning och Nordisk kombination ska växa och stärkas.

De flesta rubriker runt backhoppningen i Sverige har den senaste tiden varit mörka och det har kommit kritik både utifrån och inifrån. I våras tog därför klubbarna initiativ till att hitta en gemensam väg framåt. I helgen möttes representanter för klubbarna i Falun.  

Lördagen gick till att diskutera förutsättningar, förslag till organisation och personer för olika positioner, gemensamma värderingar etc.

henrik källberg  

Söndagen ägnades åt att rösta för olika förslag. Några av förslagen som röstades igenom var att det ska finnas en grupp med bara fokus på återuppbyggnad. Ett annat var en tjejsatsning med Norge som förebild. En nära kontakt med Norge har även etablerats under sommaren. Ytterligare två viktiga delar blir arbetet med marknad och sponsring och arbetet med intern och extern kommunikation.

Vid rösträkningen visades det sig att alla klubbar var överens om alla punkter.

Mötet ses som ett mycket viktigt steg där ett stort arbete ligger framför alla involverade, men som alla ser positivt på, allt för att hitta en stark och hållbar framtid för de idrotter klubbarna och dess medlemmar brinner för.

Skribent: Peder Ekstrand

Tävlingskalender

Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info