Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peder Ekstrand Sollenkollen

Sollentuna kommun har beslutat att bygga en K60 backe

19 FEB 2016 09:30
Sollentuna backhopparklubb är en klubb som arbetar mycket med rekrytering och för ungdomarna i kommunen. De har idag en anläggning med fyra backar, där den största är en K30 backe. De har också själva ansökt om bidrag för att kunna bygga en K60 backe. Nu har Sollentuna kommun ställt sig bakom bygget också.
  • Skapad: 19 FEB 2016 09:30

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Sollentuna backhopparklubb har fått 1,2 miljoner av arvsfonden och 1,6 miljoner från Riksidrottsförbundet som bidrag till en K60. Nu har Sollentuna kommun också beslutat att stödja bygget. Sollentuna kommun har även tidigare uppmärksammat att backhopparklubben arbetar för barn och ungdomar i kommunen. I ett pressmeddelande från kommunen står det:

- Sollentuna backhopparklubb gör ett viktigt jobb med sin ungdomssatsning och har ett bra tänk kring integration. Andra idrottsföreningar, såsom gymnastikföreningar och slalomklubbar nyttjar också hoppbackarna för att få sina medlemmar att utmana sig själva, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Glädjen är naturligtvis stor i Sollentuna backhopparklubb och deras ordförande Pietro Nilsson säger:

- Nu har vi säkrat framtiden och han fortsätter, nu riskerar vi inte längre att, som tidigare år, tappa våra barn när de kommer upp i 14-15 årsåldern. Vid den åldern ungefär växer de ur vår nuvarande anläggning.  En K60 innebär också att vi får en komplett ungdomsanläggning som kommer att locka såväl internationella träningsläger som ungdomstävlingar både på lokal, regional, nationell som internationell nivå.

Just nu satsas det på att återuppbygga svensk backhoppning och bredda sporten och då kommer en K60 backe i Sollentuna mycket lägligt.

Skribent: Marit Nybelius

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info