Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ingvar Åslund Jan Boklöv

Legenden Jan Boklöv invigde ungdomshoppbackarna I Falun

14 FEB 2016 16:21
Det har varit många diskussioner och backhoppningsklubben Holmens IF och backhoppningssverige har väntat länge på att ungdomshoppbackarna i Falun ska komma till stånd. Lördagen den 13/2 var det äntligen dags att inviga två av dem och invigningshoppet stod ingen mindre än legenden Jan Boklöv för.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23

Det börjar bli ganska många är sedan backhoppningsklubben i Falun kunde bedriva verksamhet för barn och ungdomar, eftersom det inte har funnits några backar. Att Falun har ungdomsbackar är viktigt för backhoppningssporten, men även då Falun vill söka VM i de Nordiska grenarna igen. Under hösten blev det klart att tre av backarna ska byggas och en fjärde planeras. På lördagen, under Svenska Skidspelen, var det så äntligen dags att inviga två av dem. Det kom en del folk till invigningen, men framförallt var det mycket media på plats. Klockan tio vände sig publik och media om för att titta upp mot tornet på K15- backen. Där stod legenden Jan Boklöv. Han hade inte stått på ett par skidor på över 20 år och han tyckte att det var lite nervöst. Nerför överbacken åkte han, ut från stupet flög han, ett litet V hann han med innan han landade lite längre ner i underbacken, samtidigt som han tog emot publikens jubel.

I en intervju till Aftonbladet säger Boklöv;

-       Jag ville bidra till att lyfta intresset för backhoppningen i Sverige samt ungdomsbackarna i Falun. Nu hoppas jag att många ungdomar tar chansen att testa sporten här i Falun.

Skribent: Marit Nybelius

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info