Hoppa till sidans innehåll

Ny ordförande i grenrådet

05 NOV 2016 12:13
Grenrådet har förstärkts med en ordförande, Fredrik Rönning. Fredrik kommer från Söderbärke i Dalarna och är en van ledare från sitt dagliga arbete som kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2016 13:54

Fredrik kom in i backhoppningen för ett och ett halvt år sedan, via sin son Gustaf, som är en av hopparna i Fagersta BHK. Hela familjen är engagerad i backhoppningssporten. Hans sambo Elin brukar vara tävlingsledare i Fagersta och utbildade sig precis till distriktsdomare.

Fredrik är 36 år och har arbetat som bland annat arbetsförmedlare och vägarbetare. Han har god vana att både leda och organisera genom sitt arbete som kommunstyrelsens ordförande. Han har också ett genuint intresse för backhoppning, vilket han har märkt att han delar med andra.

– Inom svensk backhoppning finns ett väldigt stort engagemang för sporten. Det är en rolig sport som går att utöva på sommar och vinter. Tack vare att klubbarna har utrustning att låna så är det dessutom lätt att delta även för familjer utan så mycket resurser.  Det känns väldigt roligt att få vara med och utveckla svensk backhoppning, berättar Fredrik.

Han poängterar också att en viktig del för svensk backhoppnings utveckling är samarbetet med Norge och andra länder.

Vi välkomnar Fredrik och önskar honom lycka till!

Och förresten, om du verkligen vill utmana Fredrik och mäta dina krafter mot honom, då ska du be om en match i vattenrutschbanan. Han har nämligen tagit sig till final i vattenrutsch-SM, en gång i tiden.

Skribent: Marit Stubb Nybelius
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info