Hoppa till sidans innehåll
Höydalsmo

Samarbeten med och i Norge ska stärka svensk backhoppning

15 JAN 2016 12:01
Norge har idag fem hoppare bland de tretton bästa i världscupen och bredden är enorm. Landslaget är storfavoriter till lagsegern i Skidflygnings-VM(16-17/1).
  • Skapad: 15 JAN 2016 12:01

En av anledningarna till framgångarna lär vara deras koncept som sträcker sig från de minsta till landslaget och där glädje och kunskap bygger en bredd som ger en topp. I Norge finns det dessutom en lång och framgångsrik tradition.

Flera händer har sträckts ut från landet i väster till svensk backhoppning. Något vi är mycket tacksamma för. Därför har flera olika samarbeten på olika nivåer inletts. Dessutom läser två av våra juniorer på backhoppningsgymnasiet i Trondheim.

Samarbetet har bland annat resulterat i att i somras reste ett gäng barn och ungdomar från Sverige till Norge, norska barn och ungdomar var i Sverige och tränade (ett återkommande läger de senaste åren), det var norskt deltagande på sommartävlingarna i Göteborg och sedan har det fortsatt under försäsongen och nu under pågående säsong.

Just nu befinner sig sex ungdomar och juniorer på Norges cup i Oslo (16–17/1). Samarbetet gäller även på tränarnivå så att våra svenska ledare och tränare kan få vidarutbildning av norska ledare och tränare.

Överlag hoppas vi kunna arbeta internationellt på olika sätt, även med andra länder. Tanken är att stötta och utvecklas i samarbete.

Skribent: Marit Nybelius

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info