Hoppa till sidans innehåll

Flera internationella backhoppningstävlingar

14 DEC 2017 15:23
Det börjar bubbla kring svensk backhoppning. Det märks inte minst i Falun där flera internationella tävlingar äntligen kommer genomföras i hoppbackarna på Lugnet.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2017 15:28

På andra sidan nyår har vi ett stort norskt evenemang att se fram emot. Den 20–21 januari kommer cirka 100 norska hoppare samlas i Falun för att tävla i Norges cupen. Men de blir inte bara norrmän på start, förhoppningsvis kommer ett gäng svenska hoppare (och eventuellt andra nationaliteter) till Lugnet för att visa vad de kan.

Att Norges cupen ovanligt nog anordnas i Falun beror på det nära samarbete som byggts upp mellan de Svenska och Norska Skidförbunden. 

– Vi ser verkligen fram emot tävlingarna och gläder oss åt det fina samarbetet och den stöttning vi får av Norge. Dessutom kan faluborna glädjas åt ännu mer hoppning i backarna på Lugnet, säger Marit Stub Nybelius, Svenska Skidförbundet.

Under Norges cupen kommer även flera utbildningar för våra svenska funktionärer arrangeras.

Den 17–18 mars "slår det till på riktigt" när FIS-cupen, både för damer och herrar, kommer avgöras på Lugnet i Falun, i samband med världscupavslutningen i längdåkning.

– Detta är en början på Faluns ambitioner att komma tillbaka i det internationella tävlingsprogrammet. Vi hoppas givetvis att tävlingarna ska inspirera fler ungdomar att testa backhoppning, säger Jimmy Birklin, vd för Svenska Skidspelen.

Under dessa FIS-tävlingarna kommer båda backarna att användas.

– Förhoppningsvis kommer dessa båda tävlingshelger vara en inspiration till våra svenska hoppare, både de som ska tävla och de som kommer till Falun som publik, säger Marit.

Att få möjlighet att arrangera internationella tävlingar är fantastiska möjligheter att stärka svensk backhoppnings samarbete med andra nationer ytterligare.

Välkommen till Falun för att uppleva backhoppning i världsklass

Skribent: SSF

Tävlingskalender

Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info