Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Astrid och Frida ingår i SOKs Olympisk Offensiv

22 OKT 2020 13:05
Våra framgångsrika backhoppare Astrid Norstedt och Frida Westman ingår i Svenska Olympiska kommitténs långsiktiga satsning Olympisk Offensiv.
  • Skapad: 22 OKT 2020 13:05

Svenska Olympiska Kommittén (SOK) meddelade i dag att de  utökar sin långsiktiga satsning på unga talanger.

– Fler grenar ska få bättre möjligheter till bra träning och specialsatsningar, säger SOKs verksamhetschef Peter Reinebo.

Totalt får sex grenar, med 24 unga aktiva, långsiktigt stöd för att nå världstoppen med sikte på OS 2026 och 2030. Bland de ungdomar som nu får stöd finns backhopparna Astrid Norstedt och Frida Westman.

– Detta är ett viktigt steg, inte bara för Astrid och Frida, utan även signalvärdet för hela sporten och som inspiration till andra backhoppare att fortsätta utvecklas, säger Ulrika Back Eriksson, ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Projektet är tänkt som en förberedande satsning för unga lovande idrottare som på sikt kan ta plats i SOKs stödprogram Topp och Talang.

Tidigare har tre idrotter ingått i satsningen, nu utökas den med skeleton, rodel och backhoppning.

– Det är en offensiv satsning på grenar som de senaste åren inte har fått så stort utrymme i svensk olympisk idrott. Men vi ser att det finns potential här, både bland aktiva och ledare – särskilt om vi kan nyttja våra internationella kontakter och se till att öppna upp för samarbeten med andra länder, säger SOKs sportchef Anders Wiggerud, med ansvar för både backhoppning och kälksport.

Detta är Olympisk Offensiv

  • Olympisk Offensiv är ett stort och samlande projekt för att skapa förutsättningar för olympiska framgångar på längre sikt. En viktig del av Olympisk Offensiv är en förberedande satsning för unga lovande idrottare som på sikt kan ta plats i SOKs stödprogram Topp och Talang.
  • Projektet initierades sommaren 2019 för att stötta utvecklingen av talanger med sikte på vinterspelen 2026 och 2030.
  • I juni 2020 presenterades en första våg i form av specialsatsningar på talanger inom skridsko, curling och skidskytte. Nu utökas projektet med sex nya namn inom backhoppning, rodel och skeleton.
  • Ytterligare vinteridrotter inventeras fortsatt och kan de bli aktuella för framtida satsningar.

(Fakta SOK)

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info