Hoppa till sidans innehåll

Frida tillbaka och Astrid karriärsbäst

29 JAN 2020 13:07
Efter nästan två år som gått bort på grund av skada återkom Frida Westman till Kontinentalcupen 25-26/1. Hon började helgen med en 22:a plats och hoppade upp sig till en 13:e plats på söndagen. Astrid gjorde säsongsbästa med en sjunde plats.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2020 13:07

I helgen var det fullt upp för alla kvinnor som hoppar backhoppning. Det var världscupen i Rumänien, FIS-cupen i Tyskland, Nordiska juniorlandskampen i Falun och Kontinentalcupen i Rena, Norge.

Det har varit två tunga år för Frida Westman där främst rehabilitering har varit på programmet. I höstas flyttade hon till Norge för att gå gymnasiet i Trondheim och i helgen gjorde hon comeback i internationella sammanhang. Hon började med att placera sig 22:a på lördagen och hoppade upp sig rejalt på söndagen då hon slutade 13:e.

Samtidigt slog Astrid Norstedt till med karriärsbästa med en 7:e plats på lördagen och en 10:e plats på söndagen. Till helgen åker de båda till världscupen i Oberstdorf.

Även i domartornet var det svenskt på söndagen, efter att en av domarna blivit sjuk och svenska Marit Stub Nybelius som var på plats som TD-assistent i Nordisk kombination fick hoppa in som domare.

 

Foto: Schäfer

Skribent: Marit Stub Nybelius
Epost: Adressen Gömd

Tävlingskalender

Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info