Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN/BILDBYRÅN

Frida Westman hoppar inte i Slovenien

28 DEC 2021 11:50
Det nya stjärnskottet inom svensk backhoppning Frida Westman, IF Friska Viljor, missar helgens världscuptävlingar i Slovenien, på grund av karantän.
  • Skapad: 28 DEC 2021 11:50

Frida Westmans debut på världscupen i backhoppning har varit minst sagt lysande. Tyvärr kommer vi dock inte få se Frida hoppa i helgens tävlingar i slovenska Ljubno eftersom hon satts i hemkarantän då en person i hennes närhet har testat positivt för covid-19.

– Frida mår bra och det är så klart tråkigt att hon inte kan komma till start. Men vi lever i en pandemi och följer våra protokoll, som gör att en start inte är möjlig tyvärr, säger Andreas Arén, sportchef för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Eftersom de efterföljande världscuptävlingarna i Japan har ställts in, kan tävlingarna i tyska Willingen den 28–30 januari bli de sista innan det är dags för Frida att ladda för OS.

– Vi hoppas självklart att det blir en ersättningstävling istället för de som skulle vara i Japan, men vi har inte fått besked av FIS ännu, berättar Andréas.

Det kommer trots Fridas frånvaro bli svenskt till start i Slovenien genom Sveriges andra lovande backhoppartjej, Astrid Norstedt från Sollefteå GIF.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info