Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm/ TT Frida Westman, IF Friska Viljor

Frida kvalade in till Ramsau

17 DEC 2021 14:44
Frida Westman fortsätter att hoppa bra. Under torsdagen var det dags för kval till tävlingarna i Ramsau, vilket Frida klarade galant genom en 22:aplats i kvalet.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2021 14:44

Det var 60-talet tjejer som kämpade om att kvala in bland de 40 bästa som får en startplats i fredagens världscuptävling i österrikiska Ramsau.

Frida Westman som fick sitt riktiga internationella genombrott under väldscuptävlingarna i Lillehammer hoppade stabilt och placerade sig på en 22:a-plats i kvalet och kvalificerade sig med marginal till fredagens tävling.

I Lillehammer blev det en sensationell 13:e-plats i lilla backen och en 26:e-plats i stora backen för Frida som efter tävlingarna valde att stanna kvar i Lillehammer för att träna.

Det var planerat att hon skulle stå över tävlingarna i tyska Klingethal för att istället satsa på Ramsau eftersom hon  på grund av en längre skadeperiod knappt hunnit hoppa något i stor backe.

Därför var det imponerande att hon relativt enkelt, med ett inte perfekt hopp och liten erfarenhet i den stora backen lyckades ta poäng med sin 26:e-plats under tävlingarna i Lillehammer.

Till skillnad mot Frida så valde Astrid Norstedt att tävla i Klingenthal där hon knep sina första världscuppoäng för säsongen. Astrid lyckades dock inte ta sig vidare från kvalet i Ramsau, där hon hamnade på en 55:e-plats.

Nu håller vi alla tummar vi kan för att Frida lyckas bra under fredagens tävling i lilla backen i Ramsau, där hon har startnummer 19.

Följ resultaten live via FIS webbplats eller se till att ladda ned FIS-appen.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info