Hoppa till sidans innehåll
Foto: t.v. Bildbyrån, t.h. Ulf Palm

Superhopp av Frida Westman i kvalet

04 DEC 2021 09:45
Backhopparen Frida Westman, IF Friska Viljor, fick till ett superhopp under kvalet i Lillehammer. Ett hopp som placerade henne på en åttondeplats bland den samlade världseliten.
  • Skapad: 04 DEC 2021 09:45

– Jag ser verkligen fram emot tävlingen, hoppning känns jättebra! Nu ska jag bara fokusera på att förbättra flygningen och att få till bättre landningar, säger Frida Westman som också berättar att förhållandena är perfekta med en fin och välpreparerad backe.

Frida visade redan under världscupdebuten, i förra helgens tävlingar, att hon hade något stort på gång. Då slog hon till med en 18:e-plats, den bästa placering någonsin av en svensk damhoppare.

Att hon skulle få till ett superhopp redan helgen därpå var det ingen som anade, förutom kanske Frida själv.

– Formen känns stabil och positiv. Målet är att fortsätta ta poäng och placera mig topp-10, sade Frida inför tävlingen.

Och under fredagens kval i norska Lillehammer presterade hon till en hoppning som räckte till en åttondeplats i kvalet.

– Jag tror nästan inte att det är sant! Nog för att Frida har tagit stora steg den senaste tiden och att hon definitivt har potential att slå in sig i världseliten, men att hon skulle lyckas med det redan under debutsäsongen i världscupen och under sin tredje världscuptävling är makalöst bra, jublar Andreas Arén sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Tävlingen avgörs under lördagskvällen, dit 40 hoppare har kvalificerat sig. Det blir spännande att följa Fridas hoppning i världseliten.

– Vi får inte lägga för stor press på Frida nu inför finalen, det är trots allt bara hennes andra världscuphelg i karriären. Än så länge kan vi inte förvänta oss superhopp varje gång, men det kommer. Detta bara är början på Fridas framgångssaga, säger Andreas och fortsätter:

– Det ser onekligen bra ut för svensk backhoppning just nu. Förutom Frida har vi dessutom Astrid Norstedt som även hon har alla möjligheter att ta sig in i världseliten. Ska bli mycket kul att följa tjejerna framöver, vi behöver några som kan bli förebilder för en ny generation hoppare.

Damernas backhoppning sänds på viaplay.se klockan kl 18.05 svensk tid.

Startlistor och liveresultat (länk till FIS webbplats)

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info