Hoppa till sidans innehåll

Digitala träningsläger leder till utveckling

26 APR 2021 10:16
På grund av pandemin blev alla tävlingar inställda under vintern i backhoppning och Nordisk kombination. För att behålla sammanhållningen och hjälpa våra ungdomar genomförs därför digitala träningsläger.
  • Skapad: 26 APR 2021 10:16

De digitala lägren har fokuserat på fysisk träning, idrottspsykologi, teori och praktik. Det första genomfördes i början av mars med IF Friska Viljor som arrangör. Även det andra lägret några veckor senare var det IF Friska Viljor som arrangerade. Under dessa läger har fokus varit på fysisk träning. 

Helgen 17–18 april genomfördes nästa läger av Holmens IF, med fokus på teori. Sportchef Anderas Arén, berättade om sin backhoppningsresa från han var 12 år tills han kom till världscupen. Han berättade även om var en träningsdagbok är och ungdomarna fick i uppgift att börja skriva sin egen träningsdagbok.

Därefter fick ungdomarna i uppgift att göra en fysisk uppgift, nämligen hitta den längsta trappan och träna sittställning. Uppgiften skulle filmas och presenteras nästa dag. Den som hittade längsta trappan vann. De fick också i uppgift att leta reda på en världscuphoppare, dam eller herr, som de skulle ta reda på så mycket som möjligt om och visa upp nästa dag. Allt för att bekanta sig än mer med den sporten de utövar.

På söndagen deltog Kim Karlsson för att ge alla en introduktion i idrottspsykologi. Kim har bland annat undervisat i Idrottspsykologi på Växjö universitet.

Efter Kims presentation fick ungdomarna presentera de uppgifter de hade fått dagen innan. Lägret avslutades med hoppträning under eftermiddagen.

Nästa läger hålls i början av maj med Sollentuna BHK som arrangörer. Tanken var att alla då skulle få träffas fysiskt för första gången, på mycket länge, men regeringens beslut den 22 april om förlängda restriktioner satte tyvärr stopp för detta. Planen är dock att det blir mycket fysik och en del hoppträning, för de hoppare som har anläggningar där snön är borta.

Hela projektidén är att alla ska vara involverade för att bygga en starkare gemenskap och därigenom glädje, bredd, topp och framtid.

Skribent: Marit Stub Nybelius
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info