Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Premiärdags för FIS cup i Falun 13–14 november

11 NOV 2021 17:44
Den sparade snön har lagts ut i underbacken för att ta emot hoppare från 15 nationer, både damer och herrar, när säsongens första FIS-cup i backhoppning genomförs i Falun.
  • Skapad: 11 NOV 2021 17:44

Det har jobbats flitigt med att lägga ut snö både i över- och underbacken i Falun som nu är redo att ta sig an hoppare från stora delar av världen.

– Ett riktigt bra arbete har gjorts för att iordningställa backen för träning och tävling. Lugnet är en fantastisk anläggning som verkligen levererar förstklassiga möjligheter för träning och tävling, inte bara för backhoppning, säger Anders Lind, tävlingsledare för FIS Cupen.

Det märks att intresset att få tävla på snö är stort, totalt 15 nationer finns på plats (Japan, Ryssland, Österrike, Frankrike, Italien, Ukraina, Polen, Norge, Tyskland, Sverige, Finland, Kazakhstan, Slovenien, Island och Sverige).

– Flera av nationerna har varit på plats sedan början av veckan för att träna. Vi är så glada för alla funktionärer som ställer upp för att genomföra tävlingarna. Många av dem är tillresta från andra klubbar i Sverige. Men även en hel del nya, engagerade personer har tillkommit från närområdet, berättar Anders.

Helgens tävlingar består av en dam- respektive herrtävling, både lördag och söndag. Sverige kommer representeras av Frida Westman, Astrid Norstedt och Tobias Fröier.

– Det ser ut att bli toppenväder med sol i helgen! Och det vore extra roligt om Faluborna passade på att komma till Lugnet, kanske passa på och ta en utomhuslunch och heja på de tävlande, som nog inte är vana vid storpublik vid denna typ av tävlingar, säger Ulrika Back Eriksson, VD Svenska Skidspelen, som är arrangör av tävlingarna.

Program

Lördag 13 november
09.00 Officiell träning, damer
09.45 Provomgång, damer
10.30 Tävling, damer
13.00 Officiell träning, herrar
14.00 Provomgång, herrar
15.00 Tävling, herrar

Söndag 14 november
09.45 Provomgång, damer
10.30 Tävling, damer
13.00 Provomgång, herrar
15.00 Tävling, herrar

LÄS MER: Svenska Skidspelen - FIS Cup Backhoppning

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info