Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA WALLEN

Fortfarande oklart kring Frida Westmans skada

17 NOV 2022 13:25
Det var vid den sista landningen, som innebar en historisk svensk pallplats, som Frida Westman fick känningar i höger knä. Undersökningar visar att det troligen inte rör sig om en korsbandsskada, men däremot skador på menisken.
  • Skapad: 17 NOV 2022 13:25

– Jag kände en smärta vid landningen, men med allt som hände runtom var det svårt att inte bara njuta av stunden. Men efter ett tag insåg jag att inte allt var som det skulle, säger Frida Westman, IF Friska Viljor, Örnsköldsvik.

Premiärhelgen på världscupen i polska Wisla blev en stor succé för den nya backhoppningsstjärnan Frida Westman, när hon med sin tredjeplats bärgade den första svenska pallplatsen på 30 år. När adrenalinet efter framgången hade lagt sig insåg hon tyvärr att höger knä inte kändes som det skulle.

En första undersökning genomfördes i Norge, där Frida har sin dagliga bas, som inte gav helt klara besked. Därför beslutade Svenska Skidförbundet och SOK att flyga hem Frida till Stockholm för vidare bedömning på Sophiahemmet.

Det första preliminära resultatet därifrån visade på att det troligtvis inte är en skada på korsbandet, men däremot på menisken. En titthålsoperation genomförs på onsdag, först då ser läkarna vad som behöver åtgärdas.

– Precis som tidigare i veckan vill jag inte spekulera åt varken det ena eller andra hållet. Men håller självklart, precis som många andra, tummarna för att det blir ett så bra besked som möjligt, säger Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info