Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN/BILDBYRÅN Frida Westman och Astrid Norstedt

Starka insatser i Lillehammer

04 MAR 2022 08:32
Hopparna ställdes inför tuffa förhållanden i Lillehammer, trots detta kan vi glädjas åt stabila och starka prestationer av våra svenska damer, Frida Westman och Astrid Norstedt.
  • Skapad: 04 MAR 2022 08:32

Det var minst sagt tuffa förhållanden när damernas världscuptävlingar gästade norska Lillehammer. Starka bakvindar gjorde det svårt för flera av hopparna under damernas kvällstävlingar.

Frida Westman fortsätter hoppa stabilt och levererade åter igen ett kanonfint resultat under onsdagen med en delad sjundeplats. Det fortsatte i samma stil direkt under torsdagens tävling där hon låg bra till efter första hoppet på en tionde plats. Tyvärr var det riktigt tuffa förhållanden när det var dags för Frida att genomföra sitt andra hopp, vilket gjorde att Frida fick ”nöja sig” med en 18:e-plats.

– Det är ju helt fantastiskt att vara topp-18 på en internationell tävling där världseliten deltar. Hade något berättat det innan säsongen hade jag inte vågat tro på det. Så det är absolut en kanonplacering, trots att Frida har skämt bort oss med topp-10-placeringar den senaste tiden, säger en glad Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Vår andra svenska hoppare Astrid Norstedt börjar gå från klarhet till klarhet för varje tävling. Astrid slutade precis utanför finalen, under båda tävlingarna, men visar positiva framsteg i sin hoppning.

– Astrid är verkligen inte långt ifrån, vilket är så roligt att se. Tekniskt var hoppningen samlad och fin, även om det saknades några meter för final. Men viktigast är tålamod och fokus på fortsatt träning, säger Andreas.

Nu åker damerna direkt vidare till Oslo för att tävla i anrika Holmenkollen, vilket blir säsongens näst sista individuella världscuptävling.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info