Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA LUNDBERG Frida Westman

Frida på väg till OS i Peking

31 JAN 2022 18:43
Efter en helg med stabil hoppning under världscuptävlingar i tyska Willingen är nu Frida Westman på väg till sitt första OS någonsin för att se och lära.
  • Skapad: 31 JAN 2022 18:43

För första gången på många, många år har Sverige en backhoppare som närmar sig världseliten, sakta men säkert. Frida Westmans första säsong i världscupen har varit mer än väl godkänd.

– Med tanke på all uppmärksamhet som blir runt omkring, som hon inte är van med, gör hon ett fantastiskt jobb. Frida fortsätter visar en stabilitet och håller sig fokuserad på sina uppgifter, vilket är riktigt starkt, säger Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

I kväll, måndag, åker Frida och Andreas mot Peking. Väl på plats är det fokus på acklimatisering och att klara av tidsomställningen, innan det är dags för Frida att debutera som Sveriges första damhoppare i OS någonsin.

– Vi ska inte lägga någon som helst press på Frida, hon är uttagen på framtidskriteriet och är där bara för att se och lära. Hon visar ju en fantastisk form och har möjlighet att komma underifrån och utmana, men framför allt ska hon njuta av stunden, säger Andreas.

Frida fortsatte hoppa stabilt under söndagens världscuptävling, då hon landade en sjundeplats. Dock hade startfältet decimerats ytterligare, från lördagens tävling, eftersom samtliga österrikiska hoppare fick åka hem på grund av covid-smitta i truppen.

– Det blev mycket väntan på grund av vind, men tillslut gick det att genomföra en omgång. Jag är mycket nöjd med mitt hopp och att jag klarade av att hålla fokus, trots väntan, säger Frida efter tävlingen.

Resultat världscup i Willingen, 30 januari 2022 (länk till FIS)

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info