Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA WALLEN/BILDBYRÅN Frida Westman, IF Friska Viljor.

Westmans glädjebesked: Ingen skada på korsbandet

23 NOV 2022 14:45
Frida Westman, hela Backhopparsverige och alla fans kan andas ut. Det var ingen skada på korsbandet – som befarat, något som antagligen hade ödelagt hela säsongen.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2022 14:45

– Det känns som en tyngd har lyft från axlarna! Så klart är jag inte är glad över skadan, men jag har redan haft två korsbandsskador och vet vilket jobb jag fick lägga ned då för att komma tillbaka. Så det hade varit surt, speciellt nu när jag äntligen har fått bevis på min kapacitet. Men nu kan jag andas igen, säger en lättad Frida Westman. 

Det har varit några omtumlande dagar för svensk backhoppnings nya stjärna. Frida Westman startade säsongen stålande med en fjärdeplats redan i världscupens premiärtävling i Polen. Dagen därpå visade hon att det inte var en tillfällighet när hon landade tredjeplatsen, som innebar Sveriges första pallplats i backhoppning på 30 år. 

När den första glädjeyran hade lagt sig märkte Frida dock att allt inte var som det skulle med höger knä. Istället för fortsatt hoppning i Norgescupen på hemmaplan i Falun blev det transport till Stockholm för undersökning. Där följde några dagars nervös väntan på besked om hela säsongen skulle behövas ställas in.  

Under onsdagsmorgonen genomfördes en titthålsoperation där det konstaterades att korsbandet glädjande nog var helt, men att menisken behövde lagas.

– Det var som en mardröm att kastas från obeskrivlig lycka, över Fridas prestation rakt ner på jorden igen. Tankarna for igenom huvudet. Jag vet ju hur mycket och målmedvetet hon har jobbat för att hamna i världstoppen, där hon visat att hon hör hemma. Så nu är jag betydligt lugnare, säger Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet. 

Nu väntar några veckors rehabilitering. Förutsatt att allt går bra siktar Frida på att vara tillbaka i världscupen igen lagom till tävlingarna i Japan, 6–8 januari. Något som hon verkligen ser fram emot:  

– Jag vet att jag och mina tränare kommer gå igenom detta på ett bra sätt. Det har vi redan erfarenhet av sedan tidigare. Och efter pallplatsen känner jag att allt är möjligt, säger Frida Westman. 

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

Tävlingskalender

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info