Hoppa till sidans innehåll

Domarkurs slopestyle och halfpipe

09 NOV 2012 19:15
Domarkurs i Stockholm 8-9/12 för slopestyle och halfpipe. Skidförbundet har som målsättning att det ska finnas fler tävlingar i freeskiing, då krävs det även fler domare.
  • Skapad: 09 NOV 2012 19:15

I år har skidförbundet tagit ytterligare steg i utvecklingen av freeskiing och landslaget har redan haft sitt första läger. Till vintern kommer en nationell tävlingsserie ”Swedish Slopestyle Tour”. Parallellt arrangeras det även små och stora tävlingar i slopestyle landet runt.

Vi är därför väldigt glada att tillsammans med JAK (Järfälla Alpina Klubb) kunna bjuda in till domarkurs i slopestyle och halfpipe i Stockholm den 8-9/12. Kursen kommer att utgå från AFPs (Association of Freeskiing Professionals) riktlinjer och det är den internationella normen som även FIS (Internationella Skidförbundet) valt att följa.

Var och när?
Kursen är i Stockholm den 8-9 december 2012 på Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A (lokal konfirmeras när deltagarantalet är känt).

Program:
8/12 lördag               10.00-17.00
9/12 söndag              09.00-12.00

För vem?
Kursen är en grundkurs för nya domare i slopestyle. Deltagare bör vara väl bekanta med sporten och ha ambition att vara domare på nationella tävlingar. Med den här utbildningen i botten kan man sedan vidareutbilda sig till högre nivåer. Om varje förening med parkåkning på programmet har minst en domare i slopestyle vore det fantastiskt.

Kursledare:
Kursen leds av Magnus Ferry med hjälp av Simon Tjernström. Bägge är internationellt renommerade domare. Magnus har stor vana av att leda domarkurser och Simon kommer vara domare både på VM och OS.

Vad ingår? 
Kursen kostar 450 kr och följande ingår:
-utbildningsmaterial
-lunch och kaffe lördag samt kaffe söndag
-slutförd kurs ger C-licens, vilket gör att du kan döma nationella
tävlingar

Boende:
Vi rekommenderar, www.omenahotels.com/se/our-hotels/sverige/stockholm/ pris 749 kr/natt eller www.scandichotels.com/Hotels/Countries/Sweden/Stockholm/Hotels/Scandic-Ariadne/ pris just nu 668 kr/natt, om man söker prisvärt boende.

Anmälan:
Anmälan görs senast 30/11 till Anders Norin:This is a mailto link
Kursavgift 450 kr insättes på bankgiro 720-7699, märk insättningen domarkurs + ditt namn.

Tips:
Vänd dig till din förening för rese- och hotellbidrag och kursavgift.
Du kan även söka resebidrag från skidförbundet.

Frågor? Kontakta:
This is a mailto link
This is a mailto link

Varmt välkommen!

SSF & JAK

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info