Hoppa till sidans innehåll

Henrik Harlaut tvåa i världscuppremiären

08 SEP 2012 07:11
Världscupsäsongen inleddes strålande med en andra plats för Henrik Harlaut i Argentina.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2015 19:50

Henrik Harlaut, 21 år från Åre, blev tvåa i världscuppremiären i slopestyle. Säsongens första tävling hölls i Ushuaia, Argentina, allra längst söderut i Sydamerika. Tävlingen var den första vars poäng räknas i kvalet till OS 2014.

Trots en resa på 38 timmar från NZ och ankomst bara knappt tre dagar före tävlingen stod Henrik Harlaut mot både trötthet och jetlag och inkasserade 800 sköna världscuppoäng.

– Det är inte så många tävlingar som genererar poäng inför OS. Det här är ett stort steg för Henrik på resan mot Sochi 2014. Men det är inte bara OS som räknas, i vinter är det ytterligare fyra WC-tävlingar och ett VM. Säsongen har startat med fina resultat för Sverige, det självförtroendet tar vi med oss inför höstens förberedande läger, säger Anders Norin, sportchef för skidförbundets satsning på slopestyle.

Strålande vinterväder

Det var underbart vinterväder, sol och lätt vind när ”End of the World Challenge”, den första världscuptävlingen i kvalet mot OS, avgjordes i skidorten Cerro Castor utanför staden Ushuaia på Eldslandet i Argentina. De fina förhållandena inspirerade till stordåd och Storbritanniens James Woods stod till slut som segrare efter ett fantastiskt åk före svenske Henrik Harlaut. Henrik som anses vara en av världens mest kreativa åkare var tvåa i både final och kval.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info