Hoppa till sidans innehåll

Jesper Tjäder sensationell tvåa på Nya Zeeland

31 AUG 2012 14:14
Den första resan med det nya slopestyle-landslaget har fått en fantastisk start. Jesper Tjäder överraskade världseliten och blev 2a i NZ Open.
  • Skapad: 31 AUG 2012 14:14

Svenske Jesper Tjäder, 18 år från Östersund, tog sensationellt andraplatsen, när slopestyle-finalen i NZ Open avgjordes idag. Jesper går på skidgymnasiet i Kiruna och det här var hans första stora tävling mot världseliten. Slopestyle blir OS-gren 2014 och resan till NZ är den första med det nybildade svenska landslaget.

Första landslaget i slopestyle
Sveriges första A-landslag i slopestyle är; Jacob Wester, 25 år, Täby, Henrik Harlaut, 21 år, Åre, Emma Dahlström, 20 år, Torsby och Jesper Tjäder, 18 år, Östersund.
I en av världens bästa parker, Snow Park på Nya Zeeland, förbereder de sig inför grenen slopestyles första säsong under Svenska Skidförbundets vingar. Det nya landslaget (utom Jacob Wester) är samlat. Säsongen fokuseras på WC och VM med syfte att ta poäng så man hamnar högt på världsrankingen och därmed kvalificerar sig för OS. Förbundet har även anställt en teamchef, Patric Nyberg, som har hand om träning på läger och coachning på de stora tävlingarna.
– De bästa åkarna från hela världen pushar nivån på åkningen här nere. Vi har galet roligt och känner ett enormt värde i att utvecklas tillsammans under den första kvalsäsongen mot OS i Sochi. Att sen Jesper kliver fram och åker så sjukt bra är bara helt fantastiskt, säger Patric Nyberg, teamchef för landslaget.

Skidförbundet satsar på slopestyle
Sedan årsskiftet satsar Svenska Skidförbundet på slopestyle. Tanken på en mer seriös idrottslig satsning på parkskidåkning har funnits länge men först då slopestyle och halfpipe kom med som OS-grenar till Sochi 2014 blev det verklighet.
– Slopestyle kommer att bli stort. I Sverige har vi alla förutsättningar. Det finns redan tusentals utövare, det finns bra parker och nu är det en OS-gren också. Bland media och sponsorer växer intresset det känner vi redan av. Fler skidåkare kommer satsa på det här. Det är bara att titta i fjällen. Jag kan inte tänka mig någon annan sport i Sverige just nu som har en ljusare framtid, säger Anders Norin sportchef för slopestyle på skidförbundet.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info