Hoppa till sidans innehåll

Första A-landslaget i Slopestyle

30 AUG 2012 16:37
Svenska Skidförbundet har tagit ut det första A-landslaget i nya OS-grenen slopestyle. Det är fyra av Sveriges just nu bästa åkare som nu börjar sin väg mot OS.
  • Skapad: 30 AUG 2012 16:37

Sveriges första A-landslag i slopestyle är; Jacob Wester, 25 år, Täby, Henrik Harlaut (bilden), 21 år, Åre, Emma Dahlström, 20 år, Torsby och Jesper Tjäder, 18 år, Stockholm.

Säsongen fokuseras på WC och VM med syfte att ta poäng så man hamnar högt på världsrankingen och därmed kvalificerar sig för OS. Förbundet har även anställt en teamchef, Patric Nyberg, som har hand om träning på läger och coaching på de stora tävlingarna.

Det talas mycket om OS, och det är en stor anledning till att Skidförbundet valt att satsa på slopestyle. Tanken på en mer seriös idrottslig satsning på slopestyle har dock funnits länge då man sett hur parkåkning som spontanidrott fått allt fler utövare.

-Sverige har redan massor av kreativa åkare som inte är långt efter de bästa. Vi finns här nu för att ta vara på och skapa möjligheter för de som vill satsa på sporten. Det är så häftigt att ha ett slagkraftigt landslag. Men bredden är lika viktig på sikt, klubbar och anläggningar måste kunna fånga upp de som vill utvecklas i sporten. Det säger Anders Norin, sportchef för slopestyle på skidförbundet.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info