Hoppa till sidans innehåll
Foto: Moa-Märta Hamréus

Dags för final i Swedish Slopestyle Tour

24 APR 2013 23:28
Årets avslutning för parkåkare i Sverge blir fetare än någonsin, första finalen i SST i helgen.
  • Skapad: 24 APR 2013 23:28

På lördag den 27e april är det final i Swedish Slopestyle Tour i Åre. Finalen är flyttad till Bräckeparken och ny tid är 13.00. Slopestyle på skidor är OS-gren från och med 2014. I Sverige har de bästa åkarna för första gången tävlat mot varandra i en nationell tävlingsserie. De 5 bäst rankade tjejerna och de 20 bästa killarna möts nu i en final där tourens vinnare ska koras.

Swedish_Slopstyle_Tour_Poster_Lowres

Freeride-helgen i Åre är en riktig tradition som lockar parkåkare på alla nivåer. Just i år bjuder man på några riktiga karameller. Superstjärnan Henrik Harlaut är på plats med sina bästa skidkompisar. Startfältet i Swedish Slopestyle Tour går inte heller av för hackor; eller vad sägs om åkare som sensationsmannen och VM-sjuan Oscar Wester, Sveriges rail-kung Jesper Tjäder, den svenske mästaren Christopher Hjälmeby och grymt bra tjejer som Filippa Ring och Michaela Utsi.

- "Freeskiing i skidförbundets regi är nytt. Vi har mycket begränsade resurser men en grupp härliga åkare att arbeta med. Vi har drivit Swedish Slopestyle Tour helt utan sponsorer i år, alltså inga pengar, och fått till det riktigt bra. Jag måste rikta ett stort tack till de arrangerande anläggningarna som gjort ett fantastiskt jobb" säger Anders Norin sportchef för freeskiing på skidförbundet.

STARTLISTA FINAL SST 2013

Foto: Moa-Märta Hamréus  Åkare: Pontus Nordström

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info