Hoppa till sidans innehåll

FINAL SST #3

15 MAR 2013 17:44
Efter en härlig vinterdag i Lindvallen är finalfältet till lördagens kvällsfinal klart.
  • Skapad: 15 MAR 2013 17:44

Både vinden och solen pumpade på i ryggen på skidåkarna idag när de kastade sig utför den riktigt snygga slopestylebanan i PINK PARK LIndvallen.

Det var putsat och slimmat som inför bilsalongen i Geneve, och inte förvånande var det just bilar man skulle raila över på dagens första feature. Den ena en skön surfbuss den andra en folkrace-Volvo. De flesta valde Volvon, kanske för att det räcket var lite hårdare…
Några riktigt snygga kreationer och hopp ledde fram till en avslutande quarterpipe som till viss del lamslog åkarna. Men dom gjorde det bra, även om det var sjukt jobbigt att landa switch på sista hoppet och sen gå in med ryggen först i en feature man vetatt man inte behärskar.

De var två tjejer som tävlade idag. För en, Michaela Utsi, var det comeback efter lång frånvaro sen Nine Queens förra året. Michaela körde imponerande och lär ha en polett till inför finalen i morgon men framförallt till finalen i Åre. För killarna var det getingbo som vanligt, Det är hög nivå i Sverige. De som stack ut var hemmaåkaren Christopher Hjälmeby som verkligen tog tillvara på banan och, såklart, Oscar Wester. Oscar, boostad av självförtroende efter 7e platsen i VM; kom, såg och…nej -  det vet vi inte förrän imorgon. Flera har chansen att vinna finalen. Det blir spännade kl 19.00 imorgon.

RESULTAT

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info