Hoppa till sidans innehåll
Foto: Victor Engarås

Fantastisk slopestylefinal i Kläppen

06 APR 2013 23:34
SM-veckan i Kläppen avslutades med otroliga prestationer i den fina slopestylebanan.
  • Skapad: 06 APR 2013 23:34

Här är alla SM-vinnarna i slopestyle skidor idag i Kläppen. Kids killar: Axel Burmansson, Sälens IF, Rookie tjejer: Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF, Rookie killar: Oliwer Magnusson, Östersund FS, Junior tjejer: Tova Ståhl, Falu Snowpark, Junior killar: Måns Bertz Wågström, Sundsvalls SLK, Open tjejer: Emma Högland, Åre SLK, Open killar: Christopher Hjälmeby (toppbild), Sälens IF.

SM 2013 med puckel, skicross, freeskiing och snowboard på programmet är över efter en veckas idoget tävlande i mestadels strålande väder. Hur ska man sammanfatta det? Inte en lätt uppgift, inte ens om man bara skriver om slopestyle skidor. Över fredagen och lördagen gjordes det långt över 300 tävlingsåk i slopestyle. Så vilka ska man hylla då om inte domarna. Det är en mycket tuff uppgift att hålla koncentrationen och nivån över hela dagen, speciellt idag när det var kallt och blåsigt ända fram till uppgörelsen i Open-klassen. TACK!!

Men, i finalens sista dramatiska minuter, steg temperaturen inte bara för att det var stor åkning med flera scores över 90 poäng utan också för att solen tittade fram igen och värmde de hugade åskådare som troget följde dagens avslutande finaler. Kim Boberg hade med stor och fartfylld åkning tagit ett grepp om finalen i sitt första åk med 90 poäng. Vilket i sin tur gjorde att de laddades som aldrig förr. Det var absolut vinna eller försvinna som gällde om man skulle ha chans på medalj. Jonas Ruthberg satte press genom ett härligt åk som innehöll mycket finess och gav rättmätiga 92,3 poäng. Efter honom var det 5 åkare kvar som alla gick bet förutom den allra sista åkaren, Christopher Hjälmeby. Han slog till med ett monsteråk och efter lång nervös väntan kom så domarnas besked. Det blev 93,3 poäng till Hjälmeby som gått från klarhet till klarhet denna säsong och på allvar utmanar om en fast plats i landslaget.

Tidigare under eftermiddagen tog Måns Bertz Wågström sitt andra Junior SM-guld denna vecka. Måns var i sitt esse och stod som klar segrare efter ett åk med switch 900 tail till japan följt av bio 1080 tailgrab på de två första hoppen. Därefter en disaster med truckdriver på det grymt stora flatdownräcket och 270 både på och av på sista räcket. Så här berättar en mycket nöjd Måns efter sina två segrar:

-Jag hade inga större förhoppningar när jag åkte till SM. Det skulle bara bli kul att köra i Kläppen för de har en grym park. Det hade varit nästan lika roligt oavsett om jag vunnit eller inte…

De orden får sammanfatta vad det handlar om. Åk skidor, ha roligt, gör ditt bästa och njut av allt. Och så var det verkligen i Kläppen. Vi som följt tävlingarna har fått se fantastisk åkning av killar och tjejer i alla åldrar. Grattis till alla som varit med!

RESULTAT FINALER SLOPESTYLE SKIDOR

Jonas Ruthberg väntar på resultat
Jonas Ruthberg med flera väntar på resultat.

Toppbild: Christoffer Hjälmeby Foto: Victor Engarås

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info