Hoppa till sidans innehåll

Landslaget på NZ

19 AUG 2013 00:46
Nu väntar spännande kvaltävlingar i slopestyle på skidor. Till helgen avgörs världscupen på Nya Zeeland.
  • Skapad: 19 AUG 2013 00:46

Slopestyle är OS-gren 2014 och A-landslaget har säsongens första läger på Nya Zeeland. Bara de 30 bästa åkarna i världen har möjlighet att delta i OS. Nu börjar resan mot Sochi på allvar.

Landslaget i slopestyle 2013/14

Sveriges A-landslag i slopestyle på skidor är; Oscar Wester, 18 år, Täby, Henrik Harlaut, 22 år, Åre, Emma Dahlström, 21 år, Torsby, Jesper Tjäder, 19 år, Östersund och Niklas Eriksson, 23 år, Stockholm.

I en Cardrona Alpine Resort tränar just landslaget inför den första världscup-tävlingen för säsongen. Det är kval den 23/8 och final den 25/8. Hela landslaget är samlat, med på resan är även Christopher Hjälmeby, 21 år, från Vetlanda. Christopher vann Swedish Slopestyle Tour förra säsongen och utvecklas stadigt. Även Oscar Scherlin, 22 år, Åre ska åka tävlingen på NZ, men han laddar upp i Australien. Säsongen fokuseras helt på att så många som möjligt ska kvalificera sig till OS i februari. För herrar krävs att man är topp 30 i världen och för tjejer att man är topp 24.

– "Slopestyle på skidor står för en avgörande säsong. I Sverige har vi alla förutsättningar, men landslaget saknar en huvudsponsor. Vi har fixstjärnor som Henrik Harlaut och Jesper Tjäder och tusentals utövare både i fjällen och i städer över hela landet. Tack vare OS och intresset det medför får vi en möjlighet att visa upp den här spektakulära och spännande sporten. Nu lägger vi allt krut på bästa möjliga resultat i säsongens fyra kvaltävlingar och på läger med hög kvalitet. Sen kommer OS…" Det säger Anders Norin sportchef för freeskiing på skidförbundet.

Länk till WC-tävlingen på NZ

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info