Hoppa till sidans innehåll

Oscar Wester i VM-final

08 MAR 2013 19:57
Arrangörerna hade tagit i ordentligt när de byggde VM-banan för slopestyle-tävlingen. Banan var större än X-Gamesbanorna, men det var ingen som hindrade Oscar Wester som körde helt respektlöst och tog sig till VM-final.
  • Skapad: 08 MAR 2013 19:57

Eftersom det är VM så är det grym konkurrens. 30 åkare startade i båda heaten och endast de 6 första i varje heat var kvalificerade för final. Men det var inget som hindrade Oscar Wester från Täby som åkte två av de bästa åken han någonsin gjort på tävling.

– Första åket gick riktigt bra, jag satte allting men sista hoppet landade jag lite på platån, annars är jag riktigt nöjd med det. I andra åket satte jag allting. Det känns grymt att vara i final, sjukt bra. Jag ska nog förbättra åket lite i morgon, några av grejorna ska släppa upp gamet på, säger Oscar.

Oscar är endast 17 år gammal och hans bästa resultat hittills är en fjärde plats i en världscuptävling.

– Han körde totalt respektlöst idag, man kunde inte se att det fanns några VM-nerver alls, han bara laddade på, säger en nöjd Anders Norin sportchef för freeskiing på Skidförbundet.

Oskar började med ett kanonåk som gav 83 poäng sedan klev han upp och körde ett ännu bättre åk som gav hela 87 poäng.

– Jag gjorde en blind switch-up 270 av till en switch 450 till down-box till en misty 450 japangrab av canon-rail till en switch bio 900 mutegrab till en flatspin 1080 tailgrab till en dubbel cork 1440 mutegrab, berättar Oscar.

Övriga svenska åkare fick till riktigt bra åk från start men av någon anledning så gick alla utom Oskar Wester kort på sista hoppet. Jesper och Niklas landade på nollen i båda åken och det gjorde även Henrik Harlaut, som bara körde ett åk. Henrik slog tyvärr i så hårt att han skadade sig lätt i sätesmuskeln och valde att inte köra sitt andra åk.

Nu hoppas hela laget på Oscars första VM-final.

– Det här är det första VM:et vi är på så vi är delvis här för att se och lära. Det är otroligt god stämning i laget och allt är på topp. Nu är det bara att ge Oscar allt stöd i finalen, avslutar Anders Norin.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info