Hoppa till sidans innehåll

Oscar Wester sjua på VM

09 MAR 2013 19:30
Molnen hopade sig och vinden ökade vilket gjorde den redan svåra VM-backen ännu svårare att bemästra. Och det märktes under första åket där många utom suveräne Tom Wallisch, USA, hade stora problem, så även vårt svenska hopp Oscar Wester.
  • Skapad: 09 MAR 2013 19:30

Efter gårdagens två snygga kvalåk, där Oscar hade tredje bästa score, så var det medalj som var målet för dagen. Men Oscar fick lite problem redan i början på första åket.

– Jag kom lite sketchy på första railen, men jag satt den i alla fall. Efter det kraschade jag nästan på boxen när jag gjorde switch-fyrfemti-upp på den. Sedan satte jag i stort sett resten av åket.

Med 58,6 poäng låg Oscar femma efter första åket. Nu hängde allt på andra åket.

– Efter första loppet var jag så klart inte så nöjd. Jag var lite nervös hur jag skulle lägga upp andra åket, vad jag skulle förbättra. Så jag var sjukt spänd.

130309-Oscar-Wester-280-187
Oscar Wester, VM-sjua.

I och med den starka motvinden så krävdes det en hel del fart för att kunna utföra tricken i banan. Och Oscar visste att han var tvungen att gå för fullt.

– Jag slipprade lite över första railen och det var mitt enklaste trick på hela åket och så går det dåligt där på båda åken, det sög. Jag gick bra på boxen och gjorde en bra kangaroo-flip på shoot-out railen. Sedan en helt ok switch-nia.

I det här läget insåg Oscar att han var tvungen att göra något riktigt stort på sista hoppet för att försöka få högre poäng och kompensera missen på första railet.

– Jag laddade för att göra ett halvt varv extra på min fjorton-fyrtio så att det blev en dubbel cork sexton-tjugo-mute-grab, som jag tyvärr inte satte. Men det var inte så långt ifrån.

Oscar kan dock vara nöjd med insatsen. Att bli sjua på sitt första senior-VM är klart godkänt och åken han gjorde i kvalificeringen lovar mer inför framtiden.

– Jag är förvånad att jag ens kom till final i det här startfältet. Jag trodde inte att det skulle gå så här bra och med höga poäng i kvalet. Så jag är jävligt nöjd.

Vann tävlingen gjorde Tom Wallisch före James Woods och Nick Goepper.
Men Oscar har fått med sig en hel del viktiga erfarenheter efter VM-äventyret.

– Jag var för seriös inför finalen och tänkte för mycket. Nästa gång ska jag chilla mer och bara köra.

Närmast åker han till Spanien för världscupfinal och målet är redan satt.

– Jag ska vinna så klart!

Toppbld: Niclas Magnusson
Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Niclas-Magnusson-Photography/134032226670378

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info