Hoppa till sidans innehåll

Premiären i Swedish Slopestyle Tour

21 JAN 2013 10:17
Nu är kampen igång om de åtråvärda finalplatserna i årets Swedish Slopestyle Tour (SST). Premiären avgjordes den 18–20 januari på Middagsberget i Vännäs utanför Umeå.
  • Skapad: 21 JAN 2013 10:17

Ett 50-tal killar från hela landet, men även några finnar, en norrman och en dansk kille hade tagit sig till Vännäs för att delta i SST. Och konkurrensen blev stenhård.

Flera av de svenska killarna höjde sig en nivå, allra mest överraskade Carl Widing och Jon Häggberg som la beslag på tredje respektive fjärde plats.

Norrmannen Vegard Hokstad slog sig in på andra plats men mot segraren Jesper Tjäder fanns inget att göra.

Montage Per Fernvik Jesper Tjäder550 366
T.v. Per Fernvik visar stil i kvalet och drar till med över 90 poäng. T.h. Jesper Tjäder får tummen upp.

– Tävlingen var sjukt bra tyckte jag. Riktigt bra styrt och så var det massa härligt folk och skönt häng. Och sen så var det lite speciellt att åka och köra en tävling på en liten kulle i världens ände, säger en glad Jesper Tjäder.

Bara en tjej, Inga Tolocka från Umeå, ställde upp och vann såklart tjejklassen.

I årets Swedish Slopestyle Tour ingår tre deltävlingar: Vännäs 18–20/1, Bjursås 14–17/2 och Lindvallen 14–17/3. De 20 bäst rankade killarna och minst 3 tjejer kommer därefter bjudas in till finalen under Freeride-helgen i Åre den 26–28 april.

– Swedish Slopestyle Tour är viktig ur många aspekter. Det är en tävlingsserie som kommer utveckla Sveriges åkare, ge dem tävlingserfarenhet, ligga till grund för intagning till skidgymnasier, ge underlag för uttagningar till framtida landslag och vara vägledande när truppen till junior-VM tas ut, säger Anders Norin, sportchef Freeskiing på Svenska Skidförbundet.

– Jag tror att SST är sjukt bra för sporten här i Sverige! Det finns ju inte så många andra tävlingar här, så att dra igång en hel tour var ju perfekt, avslutar Jesper Tjäder.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info