Hoppa till sidans innehåll

Svenska fjärdeplatser i världscupen

08 FEB 2013 17:05
Nya härliga svenska framgångar i slopestyle på skidor.
  • Skapad: 08 FEB 2013 17:05

Emma Dahlström, 20 år från Torsby, och Oscar Wester, 17 år från Täby, knep var sin fjärdeplats när världscup-tävlingen i slopestyle på skidor avgjordes idag nära St. Moritz i Schweiz. Tävlingen räknas i kvalet till OS 2014 där slopestyle för första gången finns med på programmet.

porträtt landslag

Foto: Andreas Fausko

En relativt stor svensk trupp har i veckan förberett sig i Silvaplana nära St. Moritz i Schweiz för säsongens tredje världscup-tävling i slopestyle. De fyra åkare som ingår i A-landslaget har, förutom Henrik Harlaut, haft en tuff inledning på sitt OS-kvalande; Jacob Wester fick en fraktur i handen kring nyåret, Emma Dahlström plågades länge av en stukad fotled och sedan av en skadad höft och nu i Schweiz fick supertalangen Jesper Tjäder kasta in handduken efter att ha stukat fotleden. Emma som äntligen har läkt men inte kunnat träna som önskat gjorde idag sin första tävling för säsongen. Oscar Wester som gjorde sin andra internationella stortävling fick i och med fjärdeplatsen sitt stora genombrott.
-Jag var så nära pallen men är ändå sjukt nöjd. Det var bra väder, schysst häng men ganska dålig bana. Trots det lyckades jag prestera genom att anpassa mig till förutsättningarna…, säger Oscar Wester ett par timmar efter tävlingen.

För-OS inställt, nu sikte mot VM
Nästa tävling på programmet är VM i Voss, Norge, den 5-10 mars. Sverige får ta ut en trupp med max fyra killar och lika många tjejer. Truppen offentliggörs senare i februari. Meningen var annars att laget skulle åka till Sochi i Ryssland för att testa OS-backen i en världscup.
-Det är olyckligt att vi inte får tävla i Ryssland, speciellt som det kan vara bra att känna på miljön inför OS. Nu måste vi åka dit vid något lämpligt tillfälle senare på säsongen. Inför VM har vi hård konkurrens om platserna i laget i alla fall bland herrarna. Oscar Wester och Niklas Eriksson utmanar med sina finalplatser idag. Emma Dahlström är just nu ensam tjej i laget då både Maria Bagge och Michaela Utsi är långtidsskadade, säger sportchefen för freeskiing Anders Norin.

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info