Hoppa till sidans innehåll

Succé för Swedish Slopestyle Tour 2013

22 MAJ 2013 17:26
En av de viktigaste uppgifterna för FreeskiingTeam Sweden inför säsongen var att få igång en nationell tävlingsverksamhet på hög nivå. Därför startades Swedish Slopestyle Tour (SST), en tävlingsserie för landets bästa slopestyle-åkare.
  • Skapad: 22 MAJ 2013 17:26

Arbetet med touren var tufft men tack vare att ett antal anläggningar tog ansvar för arrangemanget på respektive ort och skidförbundet utbildade kompetenta domare så blev touren en sportslig höjdare med flera tävlingar som höll internationell klass.

– Det är fantastiskt att Swedish Slopestyle Tour blev en sådan sportslig succé, nu är målet att få till touren på bästa sätt även nästa år. För att lyckas med det behöver vi några partners som kan vara med och presentera touren, säger Anders Norin, sportchef för freeskiing.

Årets tävlingsupplägg var tre deltävlingar och en final. Till finalen kvalificerade sig de sex bästa tjejerna och de 20 bästa killarna. Alla tävlingar inför finalen räknades. Skidförbundet har en idé om att låta fler tävlingar tillhöra SST, men att inte räkna alla resultat i sammandraget.

– Genom fler tävlingar, men där färre resultat räknas, skulle fler åkare ha råd att satsa på SST. De viktigaste är ändå att alla tävlingar håller minst samma standard på arrangemangen som i år, fortsätter Anders Norin.

Kevin-Sanches-MOA-MÄRTA-HAMRÉUS-250-375
Kevin Sanches tweakar ut rejält i Bjursås SOULPARK under SST #2. Foto: Moa-Märta Hamréus.

Under säsongen har unga killar som går på högstadiet fått möjlighet att tävla mot landslagskillar som Jesper Tjäder och Oscar Wester. SST är nödvändig för fortsatt utveckling av landets talanger.

– Jag har tävlat i världscupen under säsongen, men åkt de tävlingar jag hunnit på Swedish Slopestyle Tour. Touren är sjukt bra för åkare som är på väg upp, säger Jesper Tjäder som vann de två tävlingar han ställde upp i och slutade totaltvåa på touren.

Jesper Tjäder överst igen SST Åre 2013
Sista deltävlingen i Åre där Jesper Tjäder vann före Erik Lundmark och totalsegraren Christopher Hjälmeby.

Efter en rad härliga tävlingar stod till sist Christopher Hjälmeby och Filippa Ring som totalsegrare i respektive klass.

Toppbild: Träning i PINK PARK Lindvallen inför SST #3. Foto: Max Neurisser

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info