Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hedda Berander

Swedish Slopestyle Tour avgjord

28 APR 2013 08:36
Vi fick se ladd, ladd och åter ladd när finalen i Swedish Slopestyle Tour avgjordes i Åre.
  • Skapad: 28 APR 2013 08:36

Finalen i Swedish Slopestyle Tour avgjordes idag i Åre. Filippa Ring och Christopher Hjälmeby heter totalsegrarna i tidernas första Swedish Slopestyle Tour. Under finalen fick publiken se riktig cowboy-åkning där sanslösa åk avlöstes av vådliga krascher. Stor show alltså!

Det blev verkligen en underhållande final på Swedish Slopestyle Tour i Åre. Vädret skiftade från allt mellan härlig vårsol till drivis och hagel. Det tycktes inte påverka åkarna så mycket, men kombinationen totalsatsning och mjuka landningar gjorde att det ibland blev svårt att stå de tunga landningarna. Formatet med superfinal där de bästa åkarna fick chansen att förbättra sin score i ett extra åk gjorde såklart att det laddades ännu hårdare.

I tjejernas extra åk gick Emma Högland ut stenhårt med ett bra försök på en 1080. Emma fick inte till landningen helt och därmed var det bäddat för Filippa Ring som tog sin andra seger och också säkrade totalsegern på touren.

Superfinalen för killarna bjöd på otroliga trick, men bara två åkare höll ihop till fulla åk… men vilka åk! Det var Erik Lundmark och Jesper Tjäder och domarna hade en utmaning att skilja Jespers överlägsna svårighetsgrad med några missar eller Eriks sjukt snygga trick i nästan felfria åk. Det blev Jesper Tjäder som vann före Erik Lundmark och Christopher Hjälmeby. Pallplatsen gav Christopher poäng nog att vinna hela touren före Jesper Tjäder.

-Jag är så stokad, först vann jag finalen på Swedish Slopestyle Tour. Och sen visade det sig att det räckte till en 2a plats på hela touren. Nu ska jag fira!, berättar Jesper på facebook.

-Utan att göra en djupare analys kan jag säga att touren varit en succé och är här för att stanna. Vi behöver några bra sponsorer för att slipa på arrangemangen och kommunikationen. Finalerna är så bra att de borde sändas i TV. Det säger Anders Norin, sportchef för freeskiing på skidförbundet.

RESULTAT
RANKING Tjejer
RANKING Killar

Foto: Hedda Berander

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info