Hoppa till sidans innehåll

Alla svenskar direkt till final i Dew Tour

11 DEC 2014 22:18
Svenskarna stod pall för trycket när semifinalen i Dew Tour avgjordes på torsdagkvällen och tog sig direkt till söndagens final. Oscar Wester trea, Jesper Tjäder sjua och Henrik Harlaut åtta blev slutställningen efter att kvalet var avgjort.
  • Skapad: 11 DEC 2014 22:18

Att Oscar Wester har haft en tuff höst med knäproblem var inget man kunde se i kvällens semifinal i Breckenridge. Två stabila åk imponerade på domarna och Wester går in i finalen med en tredjeplats.

Trea, hur gick det till?
– Ja, jag körde bästa åket någonsin som jag någonsin gjort.
Final på söndag, vad ska du göra till det åket?
– Jag ska bättra på två av hoppen, göra dem svårare så, och sedan eventuellt ändra ett rail så det blir svårare också. Bara vara fokad liksom och köra bäst.

Jesper Tjäder visade även han stabilitet, men var tvungen att köra ett bättre andraåk för att ta sig direkt till final då han låg på tolfte plats när han skulle köra. Han fick till det bättre än i det första, förbättrade poängen och slutade sjua i semifinalen.

Kvalet är klart du kom sjua, hur känns det?
– Det känns svinbra, jag landade åket jag hade planerat så det kan inte vara så mycket bättre. Men första åket gjorde jag lite småmisstag och i andra cleanade jag upp det så, ja, det känns svinbra.
Vad kan du göra inför finalen på söndag?
– Det är en framlänges unnaturalrotation som jag saknar i mitt åk just nu. Sen ska jag prova att lära mig ett nytt trick inför finalen då. Sen är det att cleana upp allting och göra allting större och bättre, man kan alltid göra saker bättre liksom.

För Henrik Harlaut blev det ett drama i det andra åket då en kameraman satt på just det railet som Harlaut skulle köra på. Detta störde Henrik rejält men han försökte dock fullfölja åket, men det blev lite si sådär. Inte mer än rätt så fick han ett omåk och där visade han stark mental styrka då han satte ner det tillfredställande och tog sig in precis bakom Tjäder på åttonde plats.

Hur var tävlingen?
– Tävlingen var bra i slutändan, det var lite nervöst. Missade och ramlade i första åket sen så satte jag det hoppet i andra åket men sen var det tyvärr en kameraman som satt på railet där jag skulle komma till så då försökte jag få bort honom, men fick inte det så jag körde ändå och sketchade ur lite på den den featuren. Sen fick jag ett omåk pga det och klarade pressen och landade ett åk och tog mig vidare till final.
Hur kändes det på start inför att behöva åka ett åk till och vad tänkte du?
– Jag tänkte typ som att om det vore tre åk och att nu var det sista åket och nu jävlar sätter jag det här, så jag försökte inte tänka så mycket på att det var ett omåk och att... utan bara fokusera fokusera på det och sätta det.

Emma Dahlström tog sig redan igår till finalen efter stabil åkning. Finalen körs på lördag.

Emma, fyra, härligt och final på söndag, hur känns det?
– Känns bra, speciellt eftersom jag drog på ett safetyåk när jag gick vidare som fyra. Jag fick bra poäng på min stil och min hållning i luften, så det känns som om jag sätter det jag hade planerat så kan det gå riktigt jäkla bra.

Finalen på söndag går att se vi LÄNKEN – 14 december kl 17.00

Kontakt: Förbundskapten Patric Nyberg, 070 209 40 60

Instagram:
Emma Dahlström – @emmadahlstrom_
Henrik Harlaut – @henrikharlaut1
Jesper Tjäder – @jespertjader
Oscar Wester – @oscarwester

Twitter:
Emma Dahlström – @emmadahlstrom_
Henrik Harlaut – @HenrikHarlaut
Jesper Tjäder – @JesperTjader
Oscar Wester – @OscarWester

Facebook:
Freeskiing Team Sweden
Emma Dahlström
Henrik Harlaut
Jesper Tjäder
Oscar Wester

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info