Hoppa till sidans innehåll

Ljus framtid för SST och SSS

14 NOV 2014 10:30
De nationella tourerna, Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboard Series (SSS), utvecklas inför säsongen 14/15. Efter tre säsonger får hela konceptet nu ett lyft tack vare samarbetspartners som vill vara med att bygga sporterna.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31

Ökat intresse från sponsorer

Nyheten att flera företag går in och satsar på återväxten inom freeskiing och snowboard skapar hopp om en än mer positiv utveckling för sporterna i Sverige. De varumärken som står bakom tourerna är Dr Zipe, Nescafé och Scandinavian Rails.

–  Vi ser stor potential i att ingå ett samarbete tillsammans med SSS och SST, det är en utomordentlig tävlingsplattform för ungdomar. Tourerna är också en stor drivkraft i arbetet att öka utövandet av sporterna och genom det odla fram ännu större talanger. Vi ser det här som en bra början på ett givande samarbete med freeskiing och snowboard, säger Marcus Waltilla, Marketing & Designer på Future Eyewear GroupSweden AB.

Anders Norin, touransvarig för SST och SSS på Svenska Skidförbundet, är naturligtvis nöjd med utvecklingen:

– Att sponsorer ser värdet av det vi gör och vill vara med och utveckla plattformen är ett kvitto på att vi går i rätt riktning och gör något som har betydelse. Vårt långsiktiga mål är att ha de bästa nationella tourerna i Europa och då krävs det bra samarbeten. Det vi ser nu är ett trendbrott och vi är laddade och ödmjuka inför utmaningen.

Olika åldersklasser i tourerna

SST och SSS är två separata tourer, men med några gemensamma stopp. På SST tävlar bara seniorklasserna (de som är födda 1999 eller tidigare) medan SSS är för alla åldersklasser.

– Upplägget på SSS är bra för att det ger de yngsta en chans att se och åka med de bästa. Men på SST skulle det bli ohanterligt stora startfält om alla klasser tävlade samma helg – ett angenämt problem. Det är fantastiskt att se vilket stort antal åkare det finns som vill tävla i freeskiing, avslutar Anders Norin.

Program

(anmälan öppnar den 15 november)

Swedish Slopestyle Tour

Swedish Snowboard Series

Kiruna 12–13 december Kiruna 12–13 december
Kungsberget 13–14 februari Falun
17 januari
Vännäs 21–22 februari Skellefteå 31 januari
Hammarbybacken 28 feb–1 mars Vännäs 14 februari
Åre 7–8 mars Kläppen 20–22 mars
Kläppen 20–22 mars Åre 28 mars *
Final Lindvallen 17 april Final Lindvallen 17–19 april

* (Piece Of Cake, ren tjejtävling)

Följ tourerna på Facebook!

Swedish Slopestyle Tour

Swedish Snowboard Series

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info