Hoppa till sidans innehåll

Plats 9-11 för svenskarna i Dew Tour-finalen

14 DEC 2014 21:51
Snöfall och svåra förhållanden utmanade finalisterna i Dew Tour under söndagskvällen. Oscar Wester blev bästa svensk med nionde plats följd av Henrik Harlaut (10) och Jesper Tjäder (11). Gus Kenworthy segrade.
  • Skapad: 14 DEC 2014 21:51

Det var tuffa förhållanden som mötte åkarna under söndagskvällen när finalen i Dew Tour skulle avgöras. Efter ihållande snöfall över natten och dagen var det svårt för åkarna att bygga upp tillräckligt med fart mot hoppen. Detta märktes framförallt under första halvan av åk ett och där hade vi Jesper Tjäder och Henrik Harlaut.
Henrik tog sig igenom banan och kunde göra trick på alla hoppen, men svårigheten var för låg för att det skulle ge höga poäng. Det blev 53.75 poäng som blev hans högsta för dagen och Harlaut slutade på tionde plats.

– Det var nog det minst tekniska åk jag gjort någon gång i en slopestyletävling, men det var kul ändå, sa Henrik Harlaut.

Jesper Tjäder var på väg att höja sig i andra åket men några halvstökiga landningar gav honom inte den poängökning han behövde utan han slutade på den elfteplats han innehade efter det första åket.

Bästa svensk för dagen blev Oscar Wester som under fredagen kvalade in till finalen som trea. Han var också den av svenskarna som hade bäst fart under skidorna och låg på sjätte plats efter det första åket. När det var dags att starta det andra hade han halkat ner till nionde plats och han hade en förbättring på gång när han missade landningen på näst sista hoppet och med det var det ingen chans att köra det sista, så han slutade på första åkets poäng och placering nio.

Ser vi tillbaka på Dew Tour som helhet så har vi fått en bra värdemätare över var svenskarna står och precis som förra säsongen har de visat att de är med och slåss om topplaceringarna. Emma Dahlström är det stora utropstecknet med hennes andraplats som visar att nötandet av railtrick har gett utslag och hon blir att räkna med i vinter.

Resultat:
1 Gus Kenworthy, USA
2 Øystein Bråten, Norge
3 Nick Goepper, USA
--------------
9 Oscar Wester, Freestyleskidåkarnas förening
10 Henrik Harlaut, Åre SLK
11 Jesper Tjäder, Östersund-Frösö Slalomklubb

Kontakt: Förbundskapten Patric Nyberg, 070 209 40 60

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info