Hoppa till sidans innehåll

Satsning på OS och sociala medier

08 OKT 2014 16:11
Här en freeskiingrapport om landslaget, den nationella verksamheten och en satsning på sociala medier.
  • Skapad: 08 OKT 2014 16:11

Bygger mot nästa OS
Säsongen 2014/15 har börjat med läger i Australien och Saas Fee. Det är lite av en mellansäsong med få WC-tävlingar och ett VM som tyvärr krockar med X-Games.

Freeskiing-landslaget är intakt, det är samma grupp som tävlade i OS; Emma Dahlström, Henrik Harlaut, Jesper Tjäder och Oscar Wester. Inför förra säsongen var målet att ta så många som möjligt av landslagets åkare till OS. Nu bygger vi tillsammans med snowboard ett ännu starkare landslag mot OS 2018.

Det är såklart många delmål på vägen, tävlingar och individuell utveckling. Sporten är också så pass ung att man inte vet hur snabb utvecklingen kommer att vara. Under OS såg vi kanske 10 av de bästa slopestyle-åken någonsin. Det var en enorm upplevelse och något vi måste rusta för.

SFF har tillsammans med SOK redan beslutat om en satsning på fyra år, vilket ger trygghet och stabilitet. För att nå ännu bättre förutsättningar att vara på topp är det nödvändigt att freeskiing hittar externa partners att associera sig med, då kan även plattformen vi bygger ta form.

Nationell verksamhet
Just nu pågår arbetet för fullt med hitta rätt orter och datum för Swedish Slopestyle Tour. Målet är att kunna presentera hela touren i slutet av oktober.

Parallellt med detta arbetar vi med en domarkurs i Stockholm den 22 november och en ideell kommitté är tillsatt för att få till både freeskiing-tränarkurser och utbildning i arrangörskap. Det senare för att om möjligt få till någon form av ungdomsserie för klasserna kids (0–12 år) och ungdom (13–15 år).

I Malung är vårt första RIG i drift med fyra intagna elever och med freeskiing-veteranen Jim Wolf Johansson som tränare.

Kommunikation
Inför OS gjorde vi en satsning på sociala medier och har nu vuxit från cirka 700 följare till nästan 8 000. På instagram har vi drygt 2 300 följare.

I dessa kanaler hittar du uppdaterade nyheter kring landslaget. För SST finns en separat Facebook-sida där info och resultat kommuniceras.
Facebook, landslaget: https://www.facebook.com/freeskiingsweden
Instagram, landslaget: @freeskiswe
Facebook, SST: https://www.facebook.com/SwedishSlopestyleTour?ref=hl

Följ oss där!

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info