Hoppa till sidans innehåll

Swedish Slopestyle Tour (SST) och SM

08 APR 2014 15:29
I år är det andra säsongen för Swedish Slopestyle Tour. Glädjande nog har antalet åkare ökat jämfört med förra året.
  • Skapad: 08 APR 2014 15:29

Exempelvis har antalet tjejer fördubblats och trots att stoppet i Hammarbybacken fick ställas in på grund av snöbrist är det fler tävlingar denna säsong.

Touren är så viktig för de skidåkare som vill tävla i slopestyle. Touren har bra täckning i media, bra exponering i fjällen och fantastisk åkning i finalerna. Ändå är det otroligt tufft att hitta sponsorer som vill vara med och lyfta sporten. Men tack vare ett riktat idrottslyftsstöd till arrangerande klubbar och några otroligt duktiga anläggningar så har touren lyckats hanka sig runt i år igen.

I spåren av SST har flera riktigt duktiga domare kommit fram och i år även några nya TDs genom en utbildning i Vännäs. Dessa funktioner är viktiga för att vi ska kunna genomföra bra tävlingar i landet.

SM i freeskiing avgjordes i Kläppen med Sälens IF som arrangör. Freeskiing och snowboard tävlade den 26–30 mars sida vid sida i halfpipe, big air och slopestyle (samt boardercross). SM är den enda nationella tävlingen där SSF är med och sanktionerar de andra grenarna inom freeskiing.

– SM är en viktig tävling men också tung att arrangera. Jag hoppas det sker en utveckling av konceptet och att fler klubbar är villiga att anordna ett SM, kanske i samarbete med andra klubbar. Något vi har behov av i landet just nu är fler tävlingar för ungdomar spridda över Sverige. Man ska inte alltid behöva resa långt för att tävla i freeskiing, speciellt inte om man är knatte, avslutar sportchefen Anders Norin.

Toppbild: Skön bild från SM i halfpipe i Kläppen. Foto: Roger Davidsson.

Skribent: SSF

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info