Hoppa till sidans innehåll

Emma Dahlström trea i Dew Tour-finalen

13 DEC 2015 18:38
Emma Dahlström slutade trea i Dew Tour när finalen avgjordes under söndagskvällen. Vann gjorde det trettonåriga stjärnskottet Kelly Sildaru från Estland.
  • Skapad: 13 DEC 2015 18:38

Dew Tour-finalen började inte optimalt för Emma Dahlström då hon inledde det första åket med några missar på railsen. Dahlström fullföljde sedan åket starkt och poängen räckte till tredje plats inför det andra och avgörande åket med 60,00 poäng. Där höjdes nivån och Emma låg på femte plats när det var hennes tur. Den här gången satt hela åket som planerat och hon kunde som sista åkare återta tredjeplatsen med poängen 83,40.

En stark start på säsongen för Emma som var tillfreds med resultatet.

– Jag är nöjd med att jag satte det åk som jag hade planerat. Synd bara att jag inte satte det första åket för då hade jag kunnat gambla lite mer i det andra, utan nu blev det mitt safeåk som jag kom trea med, säger Emma Dahlström som var imponerad över åkningen som Kelly Sildaru (1) och Tiril Sjåstad Christiansen (2) presterade. "Det var riktigt hög nivå på Tirils och Kellys åkning idag. Nu är jag taggad på att åka hem och nöta in nya trick!"

Jesper Tjäder 11 i finalen

För Jesper Tjäder blev det ingen klockren dag då han slutade på elfte plats. Det första åket var okej men en liten railmiss och att det saknades höjd i hoppen gav honom poängen 75,80 som kom att bli hans bästa poäng för dagen.

– Jag är nöjd med första åket men tappade lite höjd och hade en mindre railmiss. Andra åket körde jag fullt ut och satsade på ett renare åk med mer höjd. Tyvärr kom jag av fel på andra railet och då fanns det inte mer att göra.

Som helhet ät Jesper nöjd med tävlingen då den bland annat har gett bra träning.

– Det har varit en grym warm up inför säsongen med en fyrahoppsbana. Jag har fått goda möjligheter att träna under bra förhållanden och har satt ett av mina bästa railtrick och även en ny rotation i hoppen på tävling.

Resultat Damer:
1. Kelly Sildaru 90,80, EST
2. Tirli Sjåstad Christiansen 86,00, NOR
3. Emma Dahlström 83,40, Torsby

Resultat Herrar:
1. Gus Kenworthy 92,20, USA
2. Jossi Wells 90,00, NZL
3. Fabian Bösch 89,40, SUI

------

11. Jesper Tjäder 75,80, Östersund-Frösö SLK

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info